Zoran Zekić uoči Šibenika: “Tražiti alibije nema smisla, moramo biti čvršći, okomitiji i konkretniji”

21.10.2021.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige gostovati na Šubićevcu kod Šibenika. Bit će to prva od dvije međusobne utakmice koje će isti protivnici odigrati u samo pet dana. U utorak ih na isto stadionu čeka dvoboj u Kupu.

– Dvostruki dvoboj me trenutno ne zanima. Gledam i razmišljam samo o sutrašnjoj utakmici koja je za mene kao Kup, kao da se igra na ispadanje. Ne želim stavljati pritisak na igrače, ali to je naša trenutna situacija. Tako je kako je i od toga ne možemo pobjeći. Pričati sada o svemu što nam se događalo od ozljeda i pehova i tražiti neke alibije nema smisla. Želim da budemo čvršći, puno okomitiji i konkretniji u fazi obrane i fazi napada – rekao je trener naše momčadi Zoran Zekić.

U većim dijelovima utakmica koje smo prethodno igrali protivnici nisu bili bolji od naše momčadi.

– Dojam je da smo sa svim momčadima do sada igrali ‘al pari’, pa čak i s Dinamom, ali uvijek napravimo neku gluposti, dogodi se neki trenutak koji prelomi na drugu stranu. Moramo tu biti mentalno jači jer se poslije svakog našeg kiksa jako teško vraćamo. Nedostaje nam i realizacija velikih prilika, ali to su očito neki životni i nogometni trenuci u kojima ti ništa ne ide. Ponavljam, ne tražim alibije, ali nije ova cjelokupna situacija od jučer. Teško je naći izlaz iz toga svega, ali nema plakanja. Moramo vjerovati, raditi i zaista mislim da nam treba samo jedan pozitivan rezultat da se sve okrene – objasnio je Zekić.

O sastavu i sustavu trener naše momčadi odlučit će nakon posljednjeg treninga.

– Užasno me živcira što moramo ‘miksati’, ali s druge strane praktički su svi igrači do sada dobili svoju priliku. Još uvijek nismo pronašli dobitnu formulu, a sustav i sastav nam diktiraju i ozljede koje imamo u zadnjoj liniji. Čim pronađemo formulu nećemo više ‘lutati’, a ja sam uvjeren da će to biti uskoro – rekao je trener Slaven Belupa.

Šibenčani su u prošlom kolu svladali Hajduk, a ove sezone pružaju jako dobre igre.

– Šibenik se jako digao ove sezone. Zaista mi se sviđaju. Dolaskom Jakoliša i Marina koji igraju fantastično, vjerom u sebe i kompaktnim prezentacijama stigli su i do bodova. Mislim da je to ono što i nama treba, vjera u sebe i težnja igri. Sutra je nova utakmica, nova prilika za dokazivanje. Moramo željeti, boriti se i, naravno, u tome svemu pokazati i neku kvalitetu kada imamo loptu u svojim nogama. Ni Vegeta se nije smislila odmah, već je trebalo doći do nje, a kad se došlo onda je svima bilo sve jednostavnije – zaključio je Zekić.

Sutrašnja utakmica između Šibenika i Slaven Belupa igrat će se s početkom u 18 sati.