Zoran Zekić uoči Osijeka: “Protivnik nam ne smije biti alibi!”

16.10.2021.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 12. kola HT Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Osijek. Bit će to specifična utakmica za našeg trenera Zorana Zekića, njihovog bivšeg trenera i rođenog Osječanina.

– Prelijepe četiri godine proveo sam na klupi Osijeka, no na sutrašnju utakmicu gledam čisto profesionalno, i dušom i tijelom. Nama je situacija takva kakva je, moramo dati sve od sebe, biti koncentrirani, pokazati određenu kvalitetu i želju. Dolazi nam Osijek, no to nam ne smije biti nikakav alibi. Moramo tražiti samo motiv u ovoj našoj situaciji.

Naša je momčad reprezentativnu stanku iskoristila za dodatno uigravanje.

– U ova dva tjedna dobro se radilo. Ono što smo zamislili što se tiče kondicije, tehnike i taktike smo i odradili. Nismo išli previše u širinu. Tražili smo od igrača automatizme što se tiče obrambenog i napadačkog dijela i nadam se da su oni to i prihvatili te da ćemo uspjeti to pokazati sutra na terenu.

Trener Zekić o sastavu će odlučiti nakon današnjeg treninga.

– Mi smo momčad koja nema standardiziran sastav. Ne zato jer ja to ne želim već je to tako zbog kartona i ozljeda te do nekih igrača s kojima nisam zadovoljan. Ovo još uvijek ne izgleda onako kako bih ja želio, ni rezultatski ni prezentacijom. Potreban nam je jedan pozitivan rezultat da sami sebe uvjerimo da vrijedimo više od onog što pokazuje tablica i općenito stanje naše momčadi.

Naša će momčad biti bez nekoliko igrača u sutrašnjoj utakmici.

– Znali smo da na Božića, Marinu i Parackog ne možemo računati, a žao mi je da se Hlevnjak ovaj tjedan ozlijedio jer je izgledao dobro na treninzima. Imamo to što imamo i s tim ćemo se boriti.

Iako trenutni rezultati nisu na željenoj razini, optimizma ne nedostaje.

– Kakva god je trenutna situacija, razmišljamo o pobjedi. Iako je situacija kakva je, moramo razmišljati da se u školu ne ide da se nešto nauči nego da se dobiju dobre ocjene, da se dobiju stipendije i upišu bolji fakulteti. Dosta mi je dobrih učenika, želim rezultate – zaključio je Zekić

Utakmica će se igrati s početkom u 15 sati. Blagajne i ulazi na stadion otvorit će se dva sata ranije, a ulaznice za sve dijelove tribine koštat će 40 kuna. Prodaja ulaznica bit će isključivo na blagajnama.

Na koprivnički stadion će moći ući neograničen broj ljudi (u skladu s važećim kapacitetom stadiona – 3.000 mjesta) uz predočenje COVID putovnice koja se može dobiti:

– ako ste cijepljeni ili preboljeli COVID-19 u posljednjih 6 mjeseci

– uz negativan antigenski test (vrijedi 48 sati) ili PCR test (vrijedi 72 sata)

– uz negativan test koji možete napraviti ispred stadiona (35kn) 60min prije početka utakmice – nakon testiranja obavezno je odmah ući na tribine

– osobe mlađe od 12 godina ne trebaju imati putovnicu