ZLATKO DALIĆ NOVI TRENER SLAVENA BELUPA

08.08.2009.


U koprivničkom prvoligašu nisu dugo dvojili o novom treneru, nakon što su raskinuli suradnju s Milivojom Bračunom. Odluka klupskih čelnika pala na čovjeka iz susjednog varaždinskog dvorišta Zlatka Dalića, koji je i prije dolaska Bračuna bio u najozbiljnijim kombinacijama za prvog klupskog stručnjaka.
Dalić je već danas prije podne zajedno sa svojim suradnicima vodio trening farmaceuta, nakon kojeg je predstavljen koprivničkim novinarima uz nazočnost klupskog direktora Roberta Markulina, sportskog direktora Rajka Magića i glavnog klupskog operativca Roberta Kerovca.
– Vrlo dobro poznajemo Zlatka Dalića, riječ je o mladom ali iskusnom stručnjaku koji je vodio Varteks, Rijeku i albanski Dinamo i koji je suradnik izbornika naše mlade reprezentacije Dražena Ladića. Cilj mu je kao i nama u klubu afirmirati mlade i darovite igrače i uvjereni smo, da ćemo u tome zajednički uspjeti. Slaven Belupo je nekoliko posljednjih sezona u vrhu hrvatskog nogometa, stalni sudionik u Europi i s Dalićevim dolaskom taj uspješni niz želimo nastaviti – istaknuo je direktor kluba Robert Markulin.
Zlatko Dalić je često iz Varaždina dolazio na koprivničke utakmice Slavena Belupa i dobro poznaje momčad na čijoj će klupi prvi put sjediti u nedjelju u susretu s Hajdukom.
– Zahvaljujem se na povjerenju ljudi koji vode klub i ni jednog trenutka nisam dvojio prihvatiti ponudu koja je stigla iz koprivničkog prvoligaša. Slaven Belupo je ambiciozna sredina u kojoj postoje vrlo dobri uvjeti za rad, a moje ambicije također su velike. Farmaceuti su uvijek imali prepoznatljivu igru i učinit ću sve, iako je malo vremena da je već danas pokažu s Hajdukom – zaključio je novi trener Slavena Belupa Zlatko Dalić.