ŽELJKO KOPIĆ: SPREMNI SMO ZA NAJVEĆE PRVOLIGAŠKE IZAZOVE

07.07.2015.


Uz vrlo sustavan i marljiv rad novi trener Slavena Belupa Željko Kopić obavio je pripreme naše momčadi za nove prvoligaške zahtjeve, odnosno za prvenstvenu sezonu koja će krenuti u petak – 10. srpnja.
Zajedno sa svojim suradnicima: Zlatkom Bašićem, Goranom Mikolajem, Ivicom Sertićem i trenerima vratara Brankom Balijem i Mariom Hontićem, Kopić je svakodnevno vježbao igrače na pripremama u Koprivnici i Sloveniji, dao im priliku da kroz treninge i prijateljske utakmice pokažu svoje sposobnosti, koje bi trebale zadovoljiti apetite farmaceuta za nove prvenstvene izazove.
Već kod svog dolaska u Slaven Belupo ovaj mladi i ambiciozni stručnjak naglasio je nekoliko vrlo važnih stavova: red, rad i disciplinu.
– Svaki igrač koji želi uspjeti prije svega treba srediti svoj život, zatim mora biti sportaš, te naravno nogometaš. Ako se sva tri spomenuta kruga poslože, a ja ću na tome inzistirati, takav igrač može računati na uspješnu karijeru. Od svakog igrača tražit ću da bude stabilan, te da izvršava sve svoje obveze. Poznato mi je, kao i svakom tko se bavi sportom da je veliki broj darovitih igrača propao jer nisu znali iskoristiti prigodu koja im se pružila. Usto, uz svoju individualnost treba se podrediti momčadi koja jedino tada može napraviti i dobar rezultat – istaknuo je Željko Kopić i dodao:
– U potpunosti smo ispunili program priprema, imali smo odlične uvjete za rad na Rogli i naravno u Koprivnici na Gradskom stadionu. Potpuno smo spremni za ono što nas očekuje i uvjeren sam da ćemo to pokazati u novom natjecanju.
Nekoliko igrača je napustilo klub, ali je isto tako došlo i nekoliko novih imena. Tu je također i nekoliko mladih igrača. Da li ste zadovoljni s kvalitetom koju imate?
– U svakom klubu pa tako i u Slavenu Belupu dolazi do igračkih promjena i to nije neka novost. Ima igrača koji su došli na početak priprema, ali isto tako neki su došli tijekom trenažnog procesa i treba im određeno vrijeme privikavanja na novu sredinu. Osobno sam zadovoljan s kvalitetom koju imamo, a za mene kao trenera je najvažnije da svi budu spremni za ono što od njih očekujemo. Svi su radili maksimalno i to me ohrabruje. U prijateljskim utakmicama vidio sam tko koliko može i prema tome sam iskristalizirao najbolji sastav, iako još imam nekih manjih dvojbi, a to ću riješiti u preostala tri dana do početka nove sezone.
“Liga 10” i u novoj sezoni bit će zahtjevna. Što očekujete?
– Veliku borbu iz kola u kolo. Nema laganih suparnika jer to je naše najelitnije natjecanje. Uz dobru igru trebat će i malo sportske sreće, ako se želi do uspjeha. Ja očekujem da naša momčad bude na pravoj prvoligaškoj razini i da u svakoj utakmici pokaže svoju vrijednost. Nema razloga da tako ne bude, jer smo marljivo radili i tjelesno smo potpuno spremni za nove prvenstvene izazove.
U Slavenu Belupu ste već mjesec dana. Kako ste zadovoljni?
– Više nego zadovoljan. Ljudi koji vode klub u operativnim dijelu “dišu” zajednički i to je također jedan od vrlo važnih preduvjeta. U pripremnom razdoblju ispunili su sve što je potrebno jednom prvoligašu, a to u današnjim uvjetima nije lako. Svakodnevno s njima razgovaram, nastojimo pronaći najbolja rješenja nakon kojih donosimo optimalne zaključke.
Prvenstveni raspored za Slaven Belupo po mnogima nije najbolji. U prva dva kola gostuje se kod Istre 1961, a zatim kod Rijeke. Kakvo je Vaše mišljenje?
– Ne treba dramatizirati. Raspored je takav i tu se ništa ne može promijeniti. Najvažnije, da odlučno krenemo u prvenstvo i siguran sam da će tako biti. Nikog se ne plašimo, moramo igrati najbolje što možemo i vjerujem da rezultat neće izostati. Ozračje u klubu je vrlo dobro, nema nekih stresnih situacija, a za miran rad to je najvažnije – završio je trener našeg kluba, Željko Kopić.