ŽELJKO KOPIĆ: NA KANTRIDI OČEKUJEM BOLJU IGRU NEGO U PULI

17.07.2015.


Nema dvojbe da je stručni stožer Slavena Belupa na čelu s trenerom Željkom Kopićem i te kako detektirao probleme nakon izgubljene utakmice s Istrom 1961 u Puli.
Istaknuo je to prvi strateg našeg kluba na današnjoj konferenciji za novinare, a uoči nedjeljnog gostovanja kod Rijeke na Kantridi.
Istra nas na startu prvenstva nije nadigrala, ali je zbog naših grešaka došla do sva tri boda. Neki igrači nisu se držali dogovora i nisu se podredili sustavu koji želimo igrati, a bez toga nema pozitivnog rezultata. Sve smo analizirali ovog tjedna i vjerujem da će na Kantridi biti mnogo bolje – napomenuo je Željko Kopić i nastavio:
Riječani su neočekivano izgubili u prvoj utakmici europskog natjecanja na svom travnjaku od škotskog Aberdeena, ali to nije naš problem. Svjesni smo njihove kvalitete i to će sigurno biti jedna potpuno nova utakmica. Ovog smo se tjedna pripremali za to vrlo teško gostovanje i uvjeren sam da ćemo se na Kantridi predstaviti u mnogo boljem izdanju nego u Puli. Još nisam odlučio koji će igrači istrčati s travnjak jer su nam ostala još dva treninga, ali promjena će sigurno biti – kazao je između ostalog trener naše momčadi Željko Kopić.
Na pressici je bio i desni bočni Vedran Purić, jedan od najiskusnijih farmaceuta.
U igru s Rijekom moramo ući bez ikakvog straha, igrati kako najbolje znamo i pokazati da se sa svakim prvoligašem možemo ravnopravno nositi. Ovog smo tjedna jako dobro radili, utvrdili da smo s Istrom dosta griješili i to nam se ne smije događati na Kantridi. Vjerujem da će naša igra biti na većoj razini i da ćemo s Riječanima pokazati mnogo više nego s Puljanima – zaključio je Vedran Puljić.
Kako se utakmica na Kantridi igra u nedjelju navečer (21 sat) nogometaši Slavena Belupa u Rijeku će putovati na dan utakmice, koju će voditi zagrebački sudac Dalibor Mlakar. Njegovi pomoćnici bit će Krunoslav Ambrinac također iz Zagreba i Vedran Đurak iz Stupnog. Četvrti je Fran Jović (Zagreb), a delegat Jure Zečević (Knin).