ŽELJKO KOPIĆ: MOŽEMO IGRATI JOŠ KVALITETNIJE I POSTIZATI UVJERLJIVIJE REZULTATE

20.09.2016.


S devet osvojenih bodova Slaven Belupo je završio prvu četvrtinu prvenstva osvojivši šesto mjesto s istim učinkom kao i peta Istra 1961, ali slabijom gol-razlikom.
Naša momčad je postigla dvije pobjede odmah na startu prvenstva svladavši Inter Zaprešić i Cibaliu, zatim je odigrala neodlučeno s Dinamom, Splitom i Istrom, da bi u završnici izgubila od Osijeka i Lokomotive kod kuće, te od Rijeke i Hajduka u gostima.
Da li se moglo više ili je to realnost našeg kluba upitali smo trenera Željka Kopića.
– Prvi dio natjecanja možemo podijeliti u dva dijela. Krenulo je jako dobro i u skladu s našim očekivanjima, dok je drugi dio bio slabiji. Treba reći da smo pripreme odradili s jednim sastavom u kojem su bili Ejupi i Pokrivač, vrlo važni za našu igru da bi Ejupi kasnije dogovorom klubova otišao u Osijek, a Pokrivač je zbog zdravstvenih problema morao prekinuti s nastupima. Usto došlo je nekoliko novih igrača koji se još prilagođavaju na novu sredinu, nisu prošli naše pripremno razdoblje i to nas je u dosta poremetilo. Svakako da nas posljednja četiri poraza stavljaju na veliku kušnju, ali s time se moramo nositi i u sljedećim utakmicama vratiti igru i rezultate koje smo imali na startu – kazao je trener našeg kluba.
Iako su posljednje četiri utakmice izgubljene momčad nije igrala podređene uloge. Što Vi mislite?
– Slažem se, ali rezultat je uvijek najvažniji, bez obzira kakva je igra. S Osijekom i Lokomotivom kod kuće i Hajdukom u Splitu predstavili smo se u dobrom izdanju, ali smo izgubili. Naš je cilj da igramo kvalitetno, odgovorno, ali isto tako i koncentrirano. Nažalost u nekim trenucima došlo je do popuštanja koncentracije, posebno u obrambenim redovima i to nas je stajalo bodova. Najviše me zabrinjava što smo nakon sigurnog vodstva s Osijekom i Lokomotivom travnjak napustili pognute glave, no to nam je putokaz da još puno moramo raditi kako nam se slične situacije ne bi događale u nastavku prvenstva. S bodovima koje smo propustili osvojiti na našem stadionu bili bi u gornjem domu i potpuno mirno gledali prema naprijed.
Druga četvrtina natjecanja nastavlja se već u subotu. Što očekujete?
– Nama je u ovom trenutku svaka utakmica bitna i moramo uključiti sve svoje kapacitete da ostvarimo dobar rezultat.Inter nam je prva prepreka, a zatim Cibalia. Iako obje utakmice igramo u gostima mislim da možemo do pozitivnih rezultata. Svjesni smo da neće biti lako, ali očekujem da ćemo igrati bolje i pokazati da možemo protiv svakoga.
Kako ste zadovoljni s igračkim kadrom koji vodite?
– Svi igrači koji su dovedeni su analizirani i provjereni i svi smo donijeli odluku da imaju potencijal i kvalitetu za klub. Naravno da se još uvijek opravdano ne nalaze u optimalnoj formi, ali njihov napredak je vidljiv i oni će igrati samo bolje, a to nam daje za pravo da vjerujemo u uspješnije rezultate.
Gdje vidite Slaven Belupo ove sezone?
– Na početku prvenstva imao sam veća očekivanja, posebno nakon dobrog starta. Sada sam malo razočaran trenutačnim rezultatima, ali sam isto tako uvjeren da mora biti bolje. Momčad koju vodim ima veće mogućnosti nego što je to do sada pokazala na terenu i po kvaliteti naše je mjesto u sredini ljestvice, jer su prve četiri momčadi bodovno dosta odmaknule. Uvjeren sam da to možemo ostvariti – zaključio je Željko Kopić.