Zekić uoči Hrvatskog dragovoljca: “Moramo nametnuti svoju igru”

18.11.2021.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 16. kola HT Prve lige gostovati u Zagrebu kod Hrvatskog dragovoljca. Utakmica će se igrati od 18 sati, a najavio ju je trener naše momčad Zoran Zekić.

– Iskoristili smo protekla dva tjedna maksimalno koliko smo mogli. Nažalost, imali smo nesreću da nam se ozlijedio Bogojević protiv Rudeša i izgleda da ga neće biti do proljeća. Imamo dosta nesreće s tim mehaničkim ozljedama na koje ne možemo imati utjecaj, ali što je tu je. Idemo u Zagreb odigrati jednu jako bitnu utakmicu.

Zekić neće moći računati, osim na Bogojevića, i na Kvržića i Grgića, ali su mu ponovno na raspolaganju Božić, Hlevnjak i Paracki.

– Brojčano nas je više i to su dobre vijesti, ali znamo da se Paracki vraća nakon dužeg vremena i da nije u natjecateljskom ritmu. Božić i Hlevnjak duže treniraju, ali također imaju pauzu iza sebe. Moramo pronaći najboljih 11 u ovom trenutku i pokazati koliko nam je važna bodovno i u svakom drugom smislu sutrašnja utakmica.

U prvoj međusobnoj utakmici Hrvatski dragovoljac bio je bolji od naše momčadi s 0:1, a danas je na ljestvici razlika tek tri boda u korist Slaven Belupa.

– Svaka utakmica nosi svoj pritisak pa tako i ova. Da smo osvojili koji bod više, što mislim da smo trebali bilo bi drugačije, ali to je što bi bilo kad bi bilo tako da nije bitno. Sami smo se doveli u ovu situaciju i sami se iz nje moramo izvući. Dragovoljac ima svoj sistem igre, jako su čvrsti i imaju odličnu tranziciju. Moramo biti oprezni, ali moramo i željeti nametnuti svoju igru.