Zekić uoči Dinama: “Veliki su favoriti, ali nećemo se predavati”

11.12.2021.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će od 17:05, u sklopu 19. kola HT Prve lige gostovati na Maksimiru kod Dinama. Utakmicu je najavio trener naše momčadi Zoran Zekić istaknuvši da ne postoje utakmice u kojima se “nema što izgubiti”.

– To je utakmica za tri boda kao i svaka druga i ne treba se predavati unaprijed. Dinamo je veliki favorit, posebice poslije utakmice u Londonu gdje su ostvarili ogroman uspjeh. Sad su se digli psihološki, a svakako će kod njih biti mobilizacija s obzirom na situaciju u hrvatskoj ligi. Očekujemo ih na najvišem nivou, a mi se moramo prezentirat na najbolji mogući način i odigrati dobru utakmicu pa ćemo vidjet kakav će biti krajnji ishod.

Naša je momčad u dobroj formi. U posljednjih pet utakmica u prvenstvu ostvarila je tri pobjede.

– Plus Kup u Osijeku gdje smo odigrali jako dobro, ali nas nažalost nije nagradilo, baš kao i u utakmici s Rijekom u kojoj smo u određenim trenucima bili i dominantni. Pokušavamo igrati protiv jačih protivnika baš kao i protiv naših direktnih konkurenta. Želimo izgledati dobro i biti opasni. Vidjet ćemo hoćemo li protiv Dinama povesti još jedan autobus pa staviti dva u šesnaesterac ili ćemo se ipak nešto drugačije prezentirati.

U prošloj utakmici s Dinamom naša je momčad uputila čak 15 udaraca, ali su Zagrepčani na kraju uvjerljivo slavili.

– Rezultat nije popratio igru na terenu, ali opet sam mišljenja da nismo igrali tada na taj način protiv Dinama, da danas ne bismo probudili ove neke stvari o kojima pričamo od prvog dana. Da želimo biti što okomitiji, da želimo biti opasniji i sa što više igrača u završnici. Svaka utakmica nosi nešto svoje, naravno da ne možeš ići u Zagreb raditi harakiri, ali isto tako mislim da ne možeš više puta u životu pobijedit na Maksimiru igrajući samo fanatičnu obranu.

Nažalost, naša će momčad u Zagrebu biti bez kartoniranih Parackog, Krstanovića i Brkovića te ozlijeđenih Zirduma, Grgića, Solde, Bogojevića i Zvonareka.

– Kad kažu da su ozljede sastavni dio sporta… Ne znam, mislim da ovo više nema veze s takvim načinom razmišljanja. Jednostavno, ovo što se događa je zaista nevjerojatno. Evo sada Zirdum, zadnji u nizu, kojem je bez kontakta proplesalo koljeno. Ja mu želim što brži oporavak i želim mu poručiti da je momčad uz njega. Imamo i Bogija koji je prije toga imao isto jednu jako tešku ozljedu, Zvonareka, Grgića, Soldu koji nisu unutra već dugo, a uz njih i Krstanovića, Parackog i Brkovića sa žutim kartonima. To bi zaista bio problem i za klub s većim kadrom, ali opet otkako sam došao ovdje mislim da smo dosta proširili roster te da smo dali nekim igračima koji dosad nisu bili u planu i pokazali i da na njih računamo. Momčad koja izađe sutra na teren bit će naša najbolja momčad. Ne mogu i nemam pravo tražiti nikakav alibi, niti razmišljati o igračima koji ne igraju. Samo želim reći više onako ljudski i sportski, da želim dečkima da se oporave i da budemo svi zajedno i da zajedno radimo i uživamo, a ne da imamo svaka dva, tri dana nekakav šok.