Zekić nakon pobjede nad Arisom

06.07.2022.


Nogometaši Slaven Belupa svladali su ciparski Aris rezultatom 4:2 u prijateljskoj utakmici, a zadovoljan nakon utakmice bio je trener naše momčadi Zoran Zekić.

– Zadovoljan sam više, manje s cijelom utakmicom. Napravili smo u prvom poluvremenu dvije početničke gluposti iz koje smo dobili dva jeftina gola. Nedostajalo nam je malo protočnosti i hrabrosti, no to će doći sa svježinom. Drugo poluvrijeme smo promijenili formaciju i dečki su na to jako dobro reagirali, zabili smo jako lijepe golove, a posebice sam zadovoljan trkačkim dijelom u kojem mislim da ćemo biti izrazito dobri. Ima još dosta finesa na kojima moramo radit. Ostala nam je još jedna utakmica u kojoj ćemo kristalizirati prvih jedanaest. Naravno da su mi bitni i igrači iz, uvjetno rečeno, drugog plana jer se i danas pokazalo da s izmjenama dobivamo drugi ritam i drugu dimenziju utakmice – rekao je Zekić.

Pohvalio je trener naše momčadi napadački segment igre.

– Jako me veseli što su napadači zabijali. Također, veseli me što smo imali veliki broj šansi, a mislim da ih možemo imati još i više tijekom utakmice. Protočnost je nešto što još možemo poboljšati, ali s druge strane imamo velik broj novih igrača, još se tražimo u tome svemu i siguran sam da kod puno njih postoji dosta rezerve. Kada se malo opuste i ustabile podići ćemo se još više – objasnio je Zekić.

Do prvenstva je preostalo još 11 dana.

–  Tražimo ciljana pojačanja, moramo imat malo veći i širi roster jer smo ovako malo neiskusni. Samim time prvo kolo ili dva neće biti skroz onako kako želimo, ali mislim da ćemo imati dobru i konkurentnu momčad. Srećom, ja nisam tip trenera koji se sprema za prvo kolo. Naravno da bi bilo lijepo ući u prvenstvo što bolje, ali nema tu nikakvih kalkulacija, moramo pripremiti momčad jer je prvenstvo dugačko. Mislim da smo napravili dobru bazu i da ćemo se kroz prvenstvo dizati i dobivati i ritam i svježinu – zaključio je Zekić.