ZBOG KATASTROFALNE SUDAČKE POGREŠKE SLAVEN BELUPO TRAŽI PONIŠTENJE UTAKMICE S LUČKOM

19.09.2011.


Nakon što su na utakmici 8. prvoligaškog kola Slaven Belupo – Lučko suci susreta gostima omogućili osvajanje boda, na temelju priznatog vodećeg pogotka kojeg nitko na koprivničkom stadionu nije vidio osim pomoćnog suca Mladena Rajka iz Tinjana, vodeći ljudi našeg kluba uputili su povjereniku za natjecanje pismenu žalbu i zatražili ponavljanje utakmice koja je završila 1:1.

U žalbi je navedeno da prema pravilniku o nogometnim natjecanjima, u kojem se u članku 77 navodi da će na osnovi podnijete žalbe utakmica biti poništena, ako je sudac pogrešno primijenio neku od bitnih odredaba pravila nogometne igre i odluke međunarodnog boarda i HNS-a, a da je ta odluka izravno utjecala na konačni rezultat susreta.

U članku 78 dalje se navodi da bitna povreda pravila nogometne igre postoji ako sudac nije primijenio, ili je pogrešno primijenio neku odredbu koja je neposredno utjecala na ishod susreta, a da se ta odluka ne zasniva na slobodnom sudačkom uvjerenju.

U našem klubu vjeruju da bi žalba mogla biti uvažena, jer je lopta nakon udarca igrača Lučkog udarila u gredu i odbila se skoro dva metra od linije vrata u teren, što se lijepo može vidjeti na video-snimkama spomenute utakmice.