ZA SUSRET S DINAMOM U MOMČAD SE VRAĆAJU KOKALOVIĆ I MARAS

02.10.2012.


Na gostovanju kod Intera u Zaprešiću nogometaši Slavena Belupa ispunili su temeljni zadatak.

Nakon izgubljenih susreta s Rijekom i Hajdukom osvojili su bod u igri u kojoj su bili dominantni u prvih pola sata, dok su u ostalom dijelu utakmice pokazali da nisu bez razloga plasirani odmah iza vodećeg Dinama.
S osvojenim bodom kod Intera bio je zadovoljan i trener Roy Ferenčina kojem je neodlučeni rezultat u Zaprešiću (2:2) donio dobro raspoloženje među farmaceutima, što je i te kako važno prije nedjeljne utakmice s najjačim suparnikom – zagrebačkim Dinamom.
Svjestan je Ferenčina tko mu dolazi na koprivnički travnjak i ne dvoji da su Zagrepčani favoriti, ali isto tako vjeruje u svoju momčad koja će krenuti maksimalno angažirano i ozbiljno, te pokušati napraviti dobar rezultat.
Za susret s vodećim hrvatskim klubom koji će u srijedu u sklopu Lige prvaka gostovati kod kijevskog Dinama, Slaven Belupo će moći izvesti snažniji sastav nego sa Zaprešićanima jer se u momčad vraćaju Kokalović i Maras, a za igru bi također mogli biti spremni Purić i Šaban.
Zbog treće javne opomene s Interom izostat će Mato Grgić, ali kako naša momčad ima dobar stoperski izbor nedostatak standardnog Grgića ne bi se trebao posebno osjetiti.
Ono što brine Ferenčinu su još uvijek nedovoljno od ozljeda oporavljeni Nikola Rak i Mateas Delić koji će nedostajati u napadu, a njihov povratak u momčad očekuje se nakon utakmice s Dinamom, odnosno nakon dvotjedne stanke koja će uslijediti poslije susreta sa Zagrepčanima i u kojoj će reprezentacija Hrvatske odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo s Makedonijom i Welsom.
Iako je Dinamo momčad koju se najviše cijeni u hrvatskom nogometu u koprivničkoj sredini vjeruju da bi Slaven Belupo mogao iznenaditi uglednog suparnika i pokazati, da ga opravdano u stopu prati tijekom dosadašnjeg dijela prvoligaškog prvenstva.
Nitko ne dvoji, da će farmaceuti biti i te kako motivirani za ovu najveću jesensku utakmicu i da ništa nije nemoguće, pa ni rezultat koji bi mogao obradovati sve poklonike našeg kluba.