ZA PROLJETNO PRVENSTVO OČEKUJE SE NEKOLIKO NOVIH IGRAČKIH IMENA

22.12.2017.


Danas je održana posljednja ovogodišnja konferencija za novinare na kojoj je tehnički direktor Robert Kereovec obznanio statističke podatke za jesenski dio prvenstva.
Kao što je poznato naša je momčad osvojila sedmo mjesto u 20 prvoligaških kola, što je 35 posto od mogućeg broja.
Slaven Belupo je kod kuće u deset nastupa “uknjižio” 14 bodova ili 46,66 posto dok je u gostima u deset susreta osvojio sedam bodova, ili 23,33 posto.
Koprivnički napadači ukupno su postigli 15 a primili 22 pogotka, dok je najbolji strijelac Mirko Ivanovski koji je u 15 nastupa postigao 8 pogodaka.
Prema riječima tehničkog direktora očekivalo se da će naša momčad biti nešto bolje plasirana i posebno učinkovitija.
Novi trener Tomislav Ivković, kako je rekao Kerovec u osam utakmica osvojio je sedam bodova iako je imao težak raspored, a uz to dao je prigodu za nastup i nekim mladim igračima koji su poniknuli u klupskoj nogometnoj školi.
Pripreme za proljetni dio prvenstva krenut će 8. siječnja i prvi dio obavit će se u Koprivnici, ako to dozvole vremenski uvjeti, nakon kojih će se krenuti u Medulin gdje će naša momčad sudjelovati na tradicionalnom turniru i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.
Od igrača koji su bili na popisu u jesenskom dijelu natjecanja nedostajat će Telushi, Kendeš i Blažević kojem istječe ugovor, kao i Pokrivaču.
U zimskom prijelaznom roku kako je najavio i trener Tomislav Ivković u klub će doći i neka nova imena koja bi trebala ojačati sastav za proljetno prvenstvo u kojem će Slaven Belupo nastojati “napasti” plasman na peto mjesto prvoligaške ljestvice.