VRLO SMO ZADOVOLJNI ŠESTIM MJESTOM – REKAO JE SPORTSKI DIREKTOR KLUBA JOSIP OMRČEN-ČEKO

05.06.2015.


Nedavno završena prvoligaška sezona bila je više nego uspješna za Slaven Belupo koji je u jesenskom prvenstvu bio jedan od najozbiljnijih kandidata za ispadanje, da bi dolaskom trenera Ante Čačića osvojio vrlo dobro šesto mjesto i to nekoliko kola prije kraja.
Sportski direktor kluba Josip Omrčen-Čeko stalno je bio uz momčad koju je nakon smjene Elvisa Scorije samostalno vodio u susretu s Rijekom, osvojio vrlo vrijedan bod i s dolaskom Ante Čačića opet preuzeo ulogu sportskog direktora.
– Nakon lošeg starta Uprava kluba odlučila se na promjenu trenera što se pokazalo potpuno opravdanim jer nam je donijelo stabilizaciju, kvalitetu igre i rezultati nisu izostali. Vrlo smo zadovoljni ovom sezonom u kojoj smo pokazali da nam je mjesto među najboljim hrvatskim prvoligašima. Posebno dobro igrali smo kod kuće, što je bila naša najveća vrijednost. Pobijedili smo sve prvoligaše osim Dinama i Rijeke s kojima smo odigrali neodlučeno, a izgubili samo od Hajduka. U gostima smo također neke utakmice odigrali jako dobro ali to nismo uspjeli previše bodovno kapitalizirati, osim u Osijeku kojeg smo pobijedili, osvojili po bod s Lokomotivom, te na Kantridi i u Puli – istaknuo je sportski direktor Slavena Belupa Josip Omrčen-Čeko.
Nekoliko novih igrača stiglo je u klub. Koliko su oni pridonijeli dobrim igrama?
– Jako puno, jer riječ je o kvalitetnim pojedincima. Tijekom jesenske sezone došli su vratar Kardum, Mirić i Paracki, a početkom zimskih priprema na posudbu iz Dinama stigli su Mišić i Mihaljević, nešto kasnije došao je i Ejupi. U zimi smo prodali Melnjaka u Belgiju koji je bio jako važan za momčad, tako da je trener morao tražiti rješenje za njegovo mjesto i pronašao ga u Deliću, koji je odigrao vrlo dobro. S dolaskom novih igrača kompletna momčad podignula je igru na višu razinu i rezultati nisu izostali.
U proljetnom prvenstvu prigodu je dobilo i nekoliko mladih igrača, poniklih u klupskoj školi nogometa.
– Uvijek nam je cilj da u momčadi igra što više igrača iz vlastitog podmlatka, jer su oni budućnost kluba. U proljetnom prvenstvu više ili manje priliku su dobili Jambor, Arap i Martinaga te ispunili naša očekivanja. To dovoljno govori o kvalitetnom radu škole u kojoj se i sada nalazi nekoliko jako dobrih pojedinaca od kojih također očekujemo da se uskoro približe prvoligaškoj momčadi.
Nakon završetka sezone neki igrači već su napustili klub. Hoće li uskoro doći neka nova imena?
– Mirić i Edson otišli su u inozemstvo gdje su financijski dobili znatno bolje uvjete nego kod nas. Vugrinec se oprostio od nogometa i to je za sada sve. Obavili smo razgovore sa svim igračima, ponudili im uvjete prema našim mogućnostima i vjerujem da će ostati u klubu. Također smo u pregovorima i s nekoliko novih igrača koji po našem mišljenju imaju kvalitetu potrebnu za Slaven Belupo. Sve će se znati do početka priprema kao i ime novog trenera koji će o njima također reći svoje mišljenje. Siguran sam da ćemo u novoj sezoni imati momčad barem na istoj razini kao i u prošlom prvenstvu, ako ne i jaču.
Kada će krenuti pripreme za novu sezonu?
– Zakazali smo ih za 10. lipnja jer sljedeće prvenstvo prvoligaša počinje već 11. srpnja. Uvodni dio ćemo obaviti u Koprivnici, a zatim najvjerojatnije otići u Zreče gdje se pripremamo već nekoliko godina. U pregovorima smo za odigravanje prijateljskih utakmica i to ćemo obaviti za nekoliko dana. Sve ćemo dogovoriti do početka priprema za koje želimo da prođu na najbolji način. Cilj nam je da farmaceuti i sljedeće prvenstvo igraju zapaženu ulogu i svojom kvalitetom se stalno potvrđuju. Učinit ćemo sve da naši navijači uživaju u igri koju će im momčad prikazati – zaključio je sportski direktor kluba Josip Omrčen-Čeko.