VRLO DOBRO SMO KRENULI U NOVO PRVENSTVO I VJERUJEM DA ĆEMO TAKO NASTAVITI – REKAO JE STOPERSLAVENA BELUPA

24.08.2017.


Božo Musaje u naš klub došao prije nešto više od  dvije godine iz tadašnjeg prvoligaša Zagreba u kojem je bio jedan od najboljih obrambenih igrača.

Riječ je o iskusnom srednjem braniču kojeg trener Željko Kopić vrlo dobro poznaje iz rada u Kranjčevićevoj kad je bio trener “pjesnika”, koji su nažalost “potonuli” i danas nastupaju u trećeligaškom razredu.

Musa je odmah nakon dolaska u naš klub postao jedan od stupova njegove obrane, koji u novoj prvoligaškoj sezoni postiže zapažene rezultate i čvrsto drži peto mjesto na ljestvici.

– Jako smo dobro krenuli u prvenstvo u kojem smo u dosadašnjih šest kola svladali Lokomotivu, Inter Zaprešić i Cibaliju, dok smo u gostima izgubili s klubovima iz samog vrha i sudionicima koji se natječu u Europi: Rijekom, Hajdukom i Dinamom iako niti u tim susretima nismo igrali podređenu ulogu. Uz malo sportske sreće i s tih smo gostovanja mogli donijeti koji bod jer smo imali niz prigoda koje nažalost nismo iskoristili – ističe Božo Musa i nastavlja:

– Do kraja prvog dijela prvenstva ostala su još tri kola u kojima imamo dobre izglede i pokažemo da su naši dosadašnji rezultati plod kvalitetnih igara te da nisu slučajni.

U subotu u Koprivnicu dolazi posljednji Rudeš. Što očekujete?

– Zanimaju nas samo tri boda i uvjeren sam da ćemo ih osvojiti te nastaviti uspješni niz na domaćem travnjaku. Jači smo od Rudeša iako smo svjesni da neće biti lako, ali bodovi ostaju u Koprivnici. Usto, bit ćemo najvjerojatnije u kompletnom sastavu i to će također biti jedna od naših prednosti.

Slaven Belupo nakon Rudeša odlazi na gostovanje kod Istre koja je također pri začelju ljestvice.

– O Puljanima ćemo razmišljati tek nakon utakmice s Rudešom jer zajedno s našim stručnim stožerom znamo da je svaki susret poseban i zato se uvijek određujemo prema sljedećem suparniku. Ne treba previše planirati unaprijed već se usredotočiti na igru i pokazati da se sa svakim prvoligašem možemo ravnopravno nositi. Osim toga nakon utakmice s Rudešom slijedi prvenstvena stanka zbog kvalifikacijskih susreta reprezentacije, tako da ćemo imati dovoljno vremena da se za Istrijane još bolje pripremimo.

Može li naša momčad zadržati peto mjesto do kraja prvenstva?

– Uvjeren sam da može jer smo vrlo dobro startali, odlično radimo na treninzima, novopridošli igrači uklopili su se u momčad i nema razloga da ne budemo peti. Iz trenutačnog plasmana klubova već je vidljivo da se ljestvica podijelila na dva dijela jer su prve četiri momčadi: Dinamo, Rijeka, Osijek i Hajduk ipak snažniji od nas ostalih i teško će biti dostižni.

Nakon Zagreba imali ste namjeru otići u inozemstvo?

– Bilo je nekih ponuda ali nisam bio zadovoljan. Tada je došao poziv iz Slavena Belupa i mislim da nisam pogriješio, jer sam došao u sređenu i ambicioznu sredinu.

Kako se osjećate u Koprivnici?

Odlično! Radi se svakodnevno i to jako dobro, a Stručni stožer zna svoj posao. Pozivam naše navijače na veću potporu s tribine jer uz njihovu podršku možemo još više učiniti. Nadam se da ćemo to ove sezone i pokazati i da će koprivnički prijatelji nogometa sve češće zadovoljni napuštati Gradski stadion – zaključio je Božo Musa.