VRIJEME JE ZA PRVU PROLJETNU POBJEDU

03.05.2013.


Nema dvojbe da je subotnja utakmica Slavena Belupa s Istrom 1961, koja će se igrati na koprivničkom stadionu u 19 sati jedna od najvažnijih za naš klub u dosadašnjem prvoligaškom prvenstvu.
Farmaceuti bi trebali prekinuti crni proljetni niz i nakon 11 odigranih kola konačno osvojiti sva tri boda, te otkloniti bilo kakvu sumnju u prvoligaški opstanak.
Svjesni smo što nam znači sutrašnji ogled s Puljanima i vjerujem da je došlo vrijeme za prvu proljetnu pobjedu. Iako smo na posljednjim utakmicama znatno podignuli razinu naše igre ipak su izostali pobjednički rezultati s kojima bi mirnije ušli u završnicu. Za susret s Istrom na raspolaganju su nam gotovo svi igrači, osim ozlijeđenih Novinića i Vugrinca, tako da ćemo moći sastaviti vrlo dobru momčad i pokazati našu kvalitetu – naglasio je na današnjoj konferenciji za novinare trener Slavena Belupa Roman Sović i nastavio:
– Istrijani su vrlo neugodni gosti, pobjedom s Cibaliom osigurali su prvoligaški status i sada mirno dolaze u Koprivnicu. Najavljuju čvrstu i agresivnu igru na koju im također moramo odgovoriti agresijom i snagom. Uvjeren sam, da su naši igrači svjesni što nam donosi pobjeda i da je pred svojim navijačima neće propustiti – rekao je Roman Sović.
Slaven Beluop i Istra na koprivničkom su travnjaku do sada odigrali osam prvoligaških utakmica od kojih je pet završilo pobjedom farmaceuta, dok su tri susreta završila neodlučenim ishodom.
Subotnji ogled vodit će splitski sudac Duje Strukan, dok će njegovi pomoćnici biti Saša Fegeš iz Nedelišća i Hrvoje Radić iz Splita. Četvrti sudac je Goran Gabrilo također iz Splita, dok je delegat Krunoslav Hoffer iz Nove Gradiške.