VRATAR SILVIO RODIĆ BRANIO JE NA SVIM PRVENSTVENIM UTAKMICAMA

18.01.2012.


Nema dvojbe da je vratar Silvio Rodić (24) jedan od najzaslužnijih za visoki plasman našeg kluba u jesenskom prvoligaškom prvenstvu. Jedini je od igrač Slavena Belupa koji je bio na golu svih 17 prvenstvenih kola i svojim obranama umnogome pridonio osvajanju trećeg mjesta.

Njegovim čuvanjem mreže vrlo je zadovoljan i trener vratara farmaceuta Branko Bali, koji i te kako cijeni Rodićev učinak u prošloj jesenskoj sezoni.

–       Primili smo svega 17 pogodaka i mogu reći da je Rodić u jesenskom prvenstvu pokazao visoku kvalitetu. Već je nekoliko sezona na vratima naše momčadi, stekao je veliko iskustvo i pokazao da je među najboljim prvoligaškim vratarima. Vrlo je marljiv na treninzima, koncentriran na svakoj utakmici i daje veliku sigurnost našoj obrani. Nije imao ni jedan „kiks“ u prvom dijelu prvenstva što pokazuje da se razvija u sjajnog čuvara mreže – kazao je Branko Bali trener vratara Slavena Belupa i naglasio:

–       Naš drugi čuvar mreže Tomislav Pelin (30) također je kvalitetan vratar koji je branio na prijateljskim i kup-utakmicama i također smo zadovoljni njegovim obranama. Obojica će imati podjednake prigode na pripremnim utakmicama za proljetni nastavak i moći će pokazati svoje vrijednosti. No, za sada je prednost na strani Rodića – zaključio je Branko Bali pod čijim vodstvo vježba i mladi vratar Tomislav Marković koji je jesensku sezonu proveo na posudbi u trećeligašu Koprivnici u koju će se vratiti nakon priprema u Makarskoj.