VOLIM NOGOMET OD NEDJELJE NA HTV 2

20.09.2008.


Sportsko-zabavna emisija Volim nogomet, zajednički projekt HRT i Udruge Prve HNL, u kojoj će se izravno pratiti pet popodnevnih utakmica T-Com Prve HNL, počinje s emitiranjem u nedjelju, 21. rujna od 16 sati na programu HTV 2.
Emisija će se sastojati od uvodnog javljanja sa svih pet stadiona na kojima se igraju popodnevne utakmice od 16.30 sati, a potom će se izravno pratiti utakmica Rijeka – Osijek uz uključivanje na ostale terene u trenucima promjene rezultata ili nekih drugih važnih događanja. Utakmice će stručno pratiti najbolji HTV-ovi komentatori, a kao sukomentatori biti će poznate javne osobe koje vole nogomet.
Središnji nogometni gosti prve emisije u studiju biti će Igor Štimac, predsjednik Udruge Prve HNL i Miroslav Blažević, izbornik reprezentacije BiH, a posebni gosti biti će i momčadi kadeta i juniora Varteksa. U emisiji će biti i glazbenih zvijezda, a po završetku utakmica uslijediti će stručne analize utakmica uz neizbježno 'Oko sokolovo'. Predviđeno trajanje emisije je do 19.15 sati, a potom će se od 20.15 sati sa stadiona u Maksimiru izravno prenositi derbi utakmica 8. kola između Dinama i Hajduka.
Ovakav koncept praćenja utakmica HNL-a nastaviti će se do kraja prvenstva što znači da će u svakom kolu na programu HTV 2 biti više od pet sati nogometa iz T-Com Prve HNL.