VJERUJEM DA NA KRAJU MOŽEMO BITI PETI – KAZAO JE GORAN BLAŽEVIĆ

30.09.2016.


Vratar Goran Blažević došao je u Slaven Belupo početkom veljače ove godine iz moskovskog Torpeda. Prije odlaska u inozemstvo Goran je bio prvi vratar Hajduka kojem je svojim sjajnim obranama pridonio osvajanje Hrvatskog kupa – 2012./13. godina, a bio je nekoliko puta pozvan i u reprezentativnu hrvatsku vrstu.
Nažalost kod dolaska u naš klub vrlo brzo ga je zadesila teža ozljeda ramena nakon koje je morao nekoliko mjeseci izbivati s travnjaka na koji se vratio prije nepuna tri tjedna.
– Sada je to prošlost, potpuno sam se oporavio i drago mi je što sam opet na vratima kluba u koji sam došao kako bih mu pomogao svojim iskustvom i naravno vratarskim sposobnostima. Vrlo sam zadovoljan što sam se odlučio za Slaven Belupo koji je jako dobro organiziran, ljudi su iskreni i dobronamjerni, a Koprivnica je mali, ali vrlo lijepi gradić – govori Goran Blažević koji se svojim obranama posebno istaknuo u prošlom kolu kod Inter Zaprešića kada je naša momčad osvojila vrlo vrijedan bod, te istaknuo:
– Nakon nekoliko poraza za redom neodlučeni rezultat u Zaprešiću jako je poticajan za nas u prvoligaškom nastavku. Osvojili smo ga zasluženo, iako je Inter imao nešto više od igre i više prigoda. Osobno sam zadovoljan svojim obranama i vrlo mi je drago što sam kao i moji suigrači pridonio osvajanju boda.
Većinu utakmica u dosadašnjem prvenstvu, do potpunog oporavka gledali ste s klupe. Kako ste vidjeli nastupe suigrača?
– Krenuli smo jako dobro, ali smo kasnije posustali. Izgubili smo kod kuće od Osijeka i Lokomotive s kojom sam već bio na vratima, što nismo očekivali poslije naših dobrih igara u prvim poluvremenima. Da smo u ta dva susreta postigli samo jednu pobjedu naše raspoloženje bilo bi znatno vedrije. No još uvijek se nalazimo u sredini ljestvice i vjerujem da ćemo taj plasman zadržati i u nastavku natjecanja.
“Liga 10” je dosta izjednačena. Što Vi mislite?
– Slažem se da je izjednačena i da niti jedna momčad s bilo kojim suparnikom ne može računati na sva tri boda. Dinamo, Hajduk, Rijeka i sada Osijek ipak su nešto kvalitetniji, dok su ostale ekipe vrlo podjednake. No iznenađenja su uvijek moguća a jedno od njih smo i mi priredili s Dinamom u Maksimiru gdje smo bili vrlo blizu pobjede, iako smo i s osvojenim bodom bili jako zadovoljni.
Slaven Belupo u nedjelju gostuje u Vinkovcima kod posljednje Cibalie. Može li do pozitivnog rezultata?
– Bit će to naše drugo gostovanje za redom i vjerujem da možemo ostati nepobijeđeni, kao što smo ostali u Zaprešiću. Naravno da bi me naša pobjeda jako razveselila, jer bi bila prva gostujuća u dosadašnjem prvenstvu. Neće nam biti lako, Vinkovčani također računaju na uspjeh, ali možemo ih iznenaditi. Najvažnije, da moja mreža ostane netaknuta jer tada bi svi bili zadovoljni.
Nakon Vinkovaca slijedi prvenstvena stanka zbog kvalifikacijskih nastupa reprezentacije. Hoće li ona dobro doći našem klubu?
– Vjerujem da hoće kako bi nas stručni stožer još bolje uigrao jer je nekoliko igrača došlo u klub tijekom prvenstva i treba im određeno vrijeme za prilagodbu. Iako nam poslije stanke dolazi Dinamo uvjeren sam da ćemo biti jači i još bolje igrati.
Gdje vidite Slaven Belupo nakon jesenskog prvenstva?
– U sredini ljestvice, bez bojazni za opstanak. Osobno vjerujem da ćemo biti peti jer su prva četiri kluba bodovno dosta odmaknula. Mislim da bi to sve u klubu zadovoljilo kao i naše navijače. U Kupu također možemo daleko, a najbolje bi bilo da ponovimo prošlosezonski uspjeh te igramo u finalu – završio je vratar naše momčadi Goran Blažević.