VINKO MEĐIMOREC: VJERUJEM DA SMO ZAVRŠILI S “RASIPANJEM” BODOVA

06.04.2017.


Nakon nekoliko nepredvidljivih ozljeda mladi stoper Slavena Belupa Vinko Međimorec (21), koji je ponikao u klupskoj školi nogometa, opet se našao u najboljem sastavu koprivničkog prvoligaša.
Prigodu za povratak dobio je u prijateljskom ogledu s mađarskim Videotonom s kojim je odigrao svih 90 minuta, te mu je trener Kopić povjerenje ukazao i prošle subote na prvenstvenom ogledu s Lokomotivom s kojom je također odigrao cijeli susret.
– Zadovoljan sam što sam se vratio u momčad ali još mi treba malo vremena da se potpuno uklopim, jer sam dugo bio izvan terena. Nisam zadovoljan neodlučenim ishodom s Lokosima, imali smo vodstvo, bili bolji suparnik, a onda smo zbog jedne nepažnje primili pogodak i bod je otišao u Zagreb – kazao je Vinko Međimorec.
Nije prvi put ovog proljeća da Slaven Belupo nakon vodstva ostane bez pobjedničkog rezultata?
– Istina, ali moram reći da zaista nemamo sreće. Vodili smo s Osijekom i Rijekom i ostali bez ijednog boda. Sa Splitom smo uz niz neiskorištenih prigoda propustili realizirati dva jedanaesterca i gosti su osvojili sva tri boda. Kad smo vjerovali da je sve to ostalo iza nas onda smo na “tekmi” s Lokomotivom opet pogriješili i “prosuli” još dva boda. Osobno mislim kao i moji suigrači da smo, iako igramo dobro, u dosadašnjem proljetnom prvenstvu zaista previše toga propustili i da nam se to više ne bismjelo događati.
Završnica jesenske sezone bila je sjajna. Da li ste očekivali ovakav proljetni nastavak?
– Iskreno nisam, ali to je nogomet u kojem nikad nema potpune rezultatske sigurnosti. No do kraja prvenstva ostalo je još deset kola i bit će prigoda za “popravak”.
Slaven Belupo u subotu gostuje kod Hajduka, jednog od “velike četvorke”. Što očekujete?
– Na Poljudu još nismo pobijedili otkako smo prvoligaši, dakle 20 godina. Iako mnogi u to ne vjeruju vrijeme je da i mi jednom slavimo, što znači osvojimo sva tri boda. Ako smo Hajduk jesenas pobijedili u Koprivnici možemo i u Splitu. Igrat ćemo pred praznim tribinama zbog kazne “bilima” i mislim da je to dobra prilika za naš uspjeh. Ponovimo li igru kao s Rijekom na Rujevici možemo do pobjedničkog rezultata. Naravno, bez grešaka u obrani i napadu koje smo do sada činili. S Hajdukom sigurno neće biti lako, ipak je to vrlo jaka momčad ali kao što vidite ja sam optimist.
Nakon susreta u Splitu slijede još dva gostovanja. Kod Intera u Zaprešiću i Cibalie u Vinkovcima.
– Svjesni smo težine susreta koji su pred nama, ali ih se nimalo ne plašimo. Momčad je spremna i ravnopravno može igrati sa svakim prvoligašem. U Zaprešiću i Vinkovcima također nas očekuju zahtjevne utakmice, ali mi smo bolji od njih. Pokazali smo to već u susretima sa spomenutim klubovima i vjerujem da ćemo se iz tih gostovanja vratiti s dobrim rezultatom.
Našem klubu se istopila jesenska prednost i sada mu u utrci za petim mjestom za vrat pušu Istra i Lokomotiva. Može li Slaven Belupo zadržati trenutačni plasman?
– Uvjeren sam u to, iako su Istra i Lokomotiva kvalitetni sastavi. U obje utakmice ovog proljeća bili smo bolji od njih iako smo odigrali neodlučeno. Njihov raspored također nije lagan i vjerujem da će i oni ostajati bez bodova. No mi moramo razmišljati samo o sebi i našoj igri i onda neće biti problema. Nadam se, da ćemo imati uspješnu proljetnu završnicu kao što smo imali jesensku – završio je Vinko Međimorec.