VELIKI BROJ MLADIH IGRAČA NA PRIPREMAMA FARMACEUTA

11.01.2012.


U ovogodišnje pripreme za proljetni dio Prve HNL Slaven Belupo je krenuo s najvećim brojem mladih igrača otkako je prvoligaš.

Pod dirigentskom palicom trenera Roya Ferenčine te njegovih pomoćnika, Pave Crnca i Branka Balija nalaze se 17-godišnjaci Dario Čanađija, Petar Brlek i Ivan Abramović, te Stjepan Geng, Juraj Maretić i vratar Hrvoje Zdjelar koji imaju samo godinu više. Sva šestorica imaju pravo nastupa još za juniorsku momčad u kojoj su najbolji igrači i reprezentativci u svojim uzrasnim kategorijama.

Uz njih, tu su još 20-godišnjaci Igor Bubnjić, Marin Šestak, vratar Antun Marković i Pejo Kuprešak koji se nalaze na posudbi u trećeligašu Koprivnici i koje će trener Ferenčina imati priliku provjeriti na pripremnim utakmicama. Zadovolji li netko od njih trenerova očekivanja ostat će u Slavenu Belupu i u proljetnom prvenstvu konkurirati za najbolju momčad.

–       Ne sjećam se da je ijedna dosadašnja generacija mladih igrača Slavena Belupa imala tako veliku prigodu za nastupe u prvoligaškom sastavu kao sadašnja. Uključenje naših najboljih mladih igrača među prvotimce nije slučajno, jer smo se u klubu opredijelili za mladiće iz naše Škole nogometa i to je najbolji put za stvaranje vlastitog igračkog kadra. Uvjeren sam, da će se na pripremama svi oni pokazati u pravom svjetlu i opravdati naša očekivanja – kazao je direktor kluba Zvonimir Šimunović, te dodao:

–       Sporazum o suradnji s trećeligešem Koprivnicom, koji smo potpisali prošlog ljeta također se pokazao kao najbolje rješenje, jer mladići koji trenutačno ne mogu konkurirati za seniorsku momčad našeg kluba igraju u Trećoj hrvatskoj ligi i skupljaju iskustvo koje je potrebno svakom mladom igraču za mogući povratak u Slaven Belupo. Najbolji su primjer naši sadašnji standardni igrači: vratar Rodić, Kokalović, Purić i Gregurina, koji su i te kako doprinijeli našem uspješnom jesenskom plasmanu – zaključio je Zvonimir Šimunović.