Vedran Purić: Momčad je svjesna situacije u kojoj se nalazimo i vidim na igračima veliku želju da ju što prije okrenu

14.11.2018.


Nogometaše Slaven Belupa od jučer vode treneri Vedran Purić, Ivica Sertić i Mario Hontić, a idući trening predviđen je za danas popodne. Valja istaknuti da su se prije jučerašnjeg treninga sa svlačionicom oprostili bivši trener Tomislav Ivković i pomoćni trener Vladimir Balagović. Ukupno će Slavenaši ovog tjedna odraditi šest treninga, a za vikend je predviđena međusobna utakmica.

– Treneri Sertić, Hontić i ja ne zamaramo se s tim kada će doći idući trener već smo u potpunosti posvećeni treninzima i pripremi momčadi za gostovanje kod Hajduka koje nas čeka za desetak dana. Želimo da ekipa bude na 100% u Splitu i na taj način koncipiramo aktivnosti. Suradnja s trenerom Sertićem je odlična i vjerujem da ćemo napraviti dobar posao – objasnio je trener Vedran Purić.

Atmosfera se u svlačionici, unatoč posljednjim događajima, nije poremetila.

– Svi dečki su zaista pravi profesionalci i nemam ni jednu zamjerku u ova dva dana na njihovo ponašanje i odnos prema treningu. Svjesni su i sami situacije u kojoj se svi skupa nalazimo i vidim na njima jednu veliku želju da ju što prije okrenu, da sve krene na bolje. Htio bih se ovim putem zahvaliti i bivšim trenerima Ivkoviću i Balagoviću na fer i korektnoj suradnji.

Brzo je Purić ‘skočio’ s terena na klupu.

– Svjestan sam da je ovo splet okolnosti, ali želim svaku situaciju iskoristiti kao školu. Ispred mene je još uvijek dugi put što se tiče samog školovanja kako bih dobio potrebnu licencu za vođenje prvoligaške momčadi, ali upravo u ovakvim situacijama mogu najviše naučiti. Na kraju, jedino je bitno da sve dok smo tu, bilo to do sutra, kraja tjedna, mjeseca ili godine, pružimo sve što možemo da momčad dignemo na razinu na koju smatramo da može doći, a to je puno više od onoga što je do sad pokazivala.