UZ OSVOJENO VISOKO ŠESTO MJESTOM SLAVEN BELUPO JE OSVOJIO I FAIR-PLAY

01.06.2015.


Nakon završetka prvoligaškog prvenstva Slaven Belupo je u sezoni (2014/2015.) osvojio vrlo dobro šesto mjesto što je uspjeh kojeg je malo tko očekivao nakon lošeg jesenskog starta, kada je nakon 14 odigranih kola bio posljednji na ljestvici s 10 osvojenih bodova.
Slaven Belupo je ukupno na kraju sezone osvojio 42 boda, postigavši 11 pobjeda, 9 neodlučenih rezultata i 16 poraza. Igrači naše momčadi postigli su 38, a primili 49 pogodaka. Uzlazni rezultati, koji su farmaceute doveli na visoko šesto mjesto krenuli su s dolaskom trenera Ante Čačića pod čijim su vodstvom u 22 nastupa osvojili 32 boda. Po rezultatima koje je momčad postigla otkako je trener Čačić, Slaven Belupo je na kraju prvenstva zauzeo je treće mjesto, odmah iza prvaka Dinama i drugoplasirane Rijeke.
Najviše nastupa za prvoligašku momčad – 33 imaju Mato Grgić i Ljuban Crepulja, a slijede Petar Brlek, Mateas Delić i Marko Mirić s 30 nastupa, itd.
Najbolji strijelac kluba je Marko Mirić s 10 postignutih pogodaka, koji ima i najviše asistencija, dok je drugi Muzafer Ejupi s 5 postignutih golova, itd.
Na domaćim utakmicama koje su igrane na Gradskom stadionu naš klub je gledalo 35.400 posjetitelja, od ukupno 77.600 na svim prvoligaškim ogledima.
Slaven Belupo je na kraju prvenstvenog natjecanja najdiscipliniranija momčad Prve HNL koja je na ljestvici fair-playa s 57 žutih i samo jednim crvenim kartonom osvojila prvo mjesto. Druga je Lokomotiva, treća Istra 1961, itd.