UTAKMICU S LOKOMOTIVOM MORAMO DOBITI – KAZAO JE STOPER SLAVENA BELUPA

28.03.2017.


Božo Musa u naš klub je došao početkom 2015. godine iz tadašnjeg prvoligaša Zagreba, gdje je bio jedan od najboljih obrambenih igrača.
Riječ je o iskusnom srednjem braniću kojeg trener Željko Kopić vrlo dobro poznaje iz rada u Kranjčevićevoj kad je bio trener Zagreba.
Musa je također jedan od stupova obrane Slavena Belupa koji ovog proljeća uz dobre ne postiže očekivane rezultate.
– Jesenski dio prvenstva završili smo u velikom stilu, osvojili peto mjesto sa sedam bodova prednosti ispred najbližih pratitelja, ali se to u ovo proljetnim utakmicama “istopilo” na svega dva boda, što nismo očekivali. U susretima kod kuće sa Splitom i Osijekom bili smo znatno bolji, no sreća je otišla na njihovu stranu i bodovi su otišli iz Koprivnice – ističe i nastavlja:
– U prošlom kolu kod vodeće Rijeke također smo igrali dobro iako zbog ozljede nisam bio u sastavu, no domaćini su iskoristili neke naše propuste i sretno došli do nova tri boda – kazao je Musa.
U prijateljskom ogledu prošle subote s vodećim mađarskim prvoligašem Videotonom naša je momčad također propustila nekoliko sjajnih “zicera” i gosti su slavili – 1:2.
– Opet smo igrali dobro, ali što to vrijedi kad nema uspjeha. Nadam se da je s Mađarima, iako je riječ o prijateljskom ogledu došao kraj naše rezultatske krize i da ćemo u sljedećim utakmicama našu dobru igru bodovno oplemeniti.
Zagrebačka Lokomotiva je prva prigoda za konačno proljetno osvajanje sva tri. Može li se to ostvariti?
– Uvjeren sam da može. Lokomotivu jednostavno moramo svladati ako želimo zadržati peto mjesto i pokazati da imamo momčad koja može igrati sa svakim prvoligašem. Tri boda s Lokosima su nam imperativ i ne dvojim da će bodovi ostati u Koprivnici.
Kako je s Vašom ozljedom. Da li ste spremni za nastup u subotu?
– Uključio sam se u puni trenažni proces i vjerujem da ću do subote biti spreman. Hoću li nastupiti odlučit će trener Kopić koji zajedno sa svojim suradnicima odlično radi u klubu. Volio bih da sam u momčadi, jer Lokomotivu i njene igrače jako dobro poznajem iz niza prvoligaških utakmica.
Slavena Belupa nakon Lokomotive očekuju tri gostovanja za redom, što nije lagani raspored?
– Slažem se, ali mi možemo ravnopravno igrati sa svakim prvoligašem, bilo kod kuće ili u gostima. Vidjelo se to i s Rijekom iako smo izgubili, kao i s Dinamom u Maksimiru gdje smo bez bodova ostali iz kaznenog udarca. Nadam se, da će i sreća konačno biti na našoj strani. No, o gostujućim susretima s Hajdukom, Interom i Cibaliom razmišljat ćemo tek nakon utakmice s Lokomotivom koja nam je primarna za naš trenutačni plasman.
Može li naša momčad zadržati peto mjesto do kraja prvenstva?
– Uvjeren sam da može i za to nam je potrebna pobjeda s Lokomotivom. Mislim da je serija slabijih proljetnih rezultata iza nas i da ćemo krenuti prema vedrijim danima za klub. Kao što je vidljivo ljestvice se već podijelila na dva dijela, jer su prva četiri kluba: Dinamo, Rijeka, Osijek i Hajduk bodovno nedostižna. Ostali klubovi gdje je i Slaven Belupo borit će se za plasman od petog do desetog mjesta. Već sam rekao da ćemo mi biti peti i ne sumnjam u ostvarenje tog plasmana.
Kako se osjećate u Slavenu Belupu?
– Odlično! Radi se svakodnevno i to jako dobro, a Stručni stožer zna svoj posao. Pozivam naše navijače na veću potporu s tribine jer uz njihovu podršku možemo još više učiniti – završio je Božo Musa.