USPJEŠAN POVRATAK VUGRINCA, RAKA I KOKALOVIĆA

29.01.2013.


Drugoplasirana momčad azerbajdžanskog prvenstva osjetila je snagu Slavena Belupa na pripremama u Antalyji i realizatorske sposobnosti najboljeg strijelca u povijesti hrvatskog nogometa – Davora Vugrinca.

Farmaceuti su u vrlo dobroj igri uvjerljivo trijumfirali pobijedivši Simurq s 3:0, a sva tri pogotka dao je upravo Vugrinec koji je pokazao da će i u proljetnom nastavku „tresti“ mreže u hrvatskom prvenstvu i biti jedan od najopasnijih napadača koprivničkog prvoligaša.
Stručni stožer Slavena Belupa ohrabruje i uspješan povratak Nikole Raka koji je nakon nekoliko mjeseci stanke zbog neugodne ozljede prvi put zaigrao na pripremama u Turskoj nastupivši na sva tri prijateljska ogleda i pokazao, da bi u proljeće opet trebao biti jedan od ključnih igrača naše momčadi.
U trećoj prijateljskoj provjeri u Antalyji u sastavu se također pojavio njen kapetan i jedan od najboljih igrača Elvis Kokalović, koji je ozlijedio gležanj još na jesenskoj prvenstvenoj utakmici s Osijekom, te igrom i pristupom pokazao da će opet biti stoper koji ima čvrstinu i kvalitetu s kojima će obrana Slavena Belupa biti znatno sigurnija i neprobojnija.
Prema sastavu iz prvog poluvremena sa Simurqom također je bilo vidljivo da stručni stožer polako slaže kockice najbolje jedanaestorice, ali isto tako ostavlja i prostor za igrače koji su igrali u drugom dijelu susreta i od kojih su neki pokazali da opravdano kucaju na vrata standardnog sastava.
Vjerujemo, da je trener Ferenčina zadovoljan dosadašnjim radom na zimskim pripremama i da će kroz preostale prijateljske utakmice od kojih će jedna biti u Turskoj s poljskim prvoligašem Pogonom, zatim s drugoligašem Vinogradarom u Koprivnici (6. veljače), te generalka s austrijskim prvoligašem Sturmom u Grazu (9. veljače) pokazati, da će naš klub potpuno spreman dočekati splitski Hajduk koji 16. veljače gostuje u Koprivnici i s kojim će farmaceuti otvoriti proljetnu prvoligašku sezonu.