UOČI GOSTOVANJA U ZADRU U SLAVENU BELUPU VLADA NEZADOVOLJSTVO NAPISIMA U JEDNOM LOKALNOM TJEDNIKU

10.05.2013.


Uoči subotnjeg gostovanja Slavena Belupa u Zadru danas je u Plavom salonu koprivničkog prvoligaša održana konferencija za novinare kojoj su nazočili tehnički direktor Robert Kerovec, trener Roman Sović i strijelac pobjedničkog pogotka s Istrom Dario Čanađija, koji je bio nezadovoljan napisima jednog županijskog lokalnog tjednika.

Nije točno da odlazim iz kluba, neki napisi jednostavno nisu istiniti jer sa Slavenom Belupom imam ugovor i spreman sam ostati u koprivničkom prvoligašu,te isljedeću sezonu provesti u njemu. S klubom imam četverogodišnji ugovor i ako dođe do odlaska bit će to u dogovoru sa Slavenom Belupom. Jasno, da bi novčana ponuda o mom odlasku morala zadovoljiti klub i mene – istaknuo je mladi Dario Čanađija koji je dobio poziv na pripreme reprezentacije U-20, koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Turskoj od 19. lipnja do 13. srpnja i dodao:
Za mene je poziv u reprezentaciju velika čast i obveza i priznanje za moj klub. Sretan sam što mogu na prsima nositi hrvatski grb i dat ću sve od sebe za uspješne nastupe na Svjetskom prvenstvu u Turskoj – zadovoljno je rekao mladi reprezentativac Dario Čanađija.
Roman Sović također se osvrnuo na neke novinske napise koji se u posljednje vrijeme pojavljuju i koji ne pridonose objektivnom izvještavanju.
Napisi u nekim medijima su vrlo nekorektni i neobjektivni, pa i ovaj posljednji o mladom Čanađiji. Stalno se nastoji omalovažiti rad kluba, u prvi plan se stavljaju neke negativne i neprovjerene informacije, a neki lokalni mediji namjerno ne žele istaknuti da je s Istrom igralo čak devet igrača koji su poniknuli u klupskoj školi nogometa. Pa i kad pobijedimo onda se ta pobjeda omalovažava i njena se vrijednost nastoji umanjiti. Očito, da neki novinari ne žele uspjeh kluba – kazao je trener Sović i okrenuo se subotnjoj utakmici u Zadru:
Osvojenim bodovima s Istrom osigurali smo mirniji ulazak u završnicu prvenstva u kojoj ćemo još igrati sa Zadrom i Interom u gostima, te Zagrebom kod kuće. Cilj nam je osvojiti što više bodova i zadržati plasman u sredini ljestvice. Mislim, da to možemo ostvariti i pokazati da imamo kvalitetnu momčad koja je izašla iz kriznog proljetnog razdoblja.
U Zadru nas očekuje vrlo zahtjevna i neugodna utakmica u kojoj će naši domaćini sigurno nastojati potvrditi osvojene bodove s Cibaliom u Vinkovcima s kojima bi donekle izbjegli opasnost opstanka. Nama će sa Zadranima nedostajati Čanađija i Delić koji su s Puljanima dobili treću javnu opomenu, te ozlijeđeni Vugrinec, Purić,Jugović i Novinić. Zbog njihovog izostanka prigodu za nastup dobit će neki igrači koji su u dosadašnjem prvenstvu imali manju minutažu i vjerujem da će to opravdati. Iz sutrašnjeg ogleda sa Zadrom očekujem pozitivan rezultat – rekao je između ostalog trener naše momčadi Roman Sović.