U subotu se opraštamo od legende Slaven Belupa, Mirko Kvakarić: Bilo je ovo predivno putovanje, a našem klubu želim Europu

30.08.2018.


Ove subote, na utakmici 6. kola Hrvatski Telekom Prve lige između Nogometnih klubova Slaven Belupo i Hajduk Split, oprostit ćemo se od istinske legende našeg kluba- gospodina Mirka Kvakarića. Kvakarić je, što kroz igračke, što kroz trenerske, a što kroz voditeljske dane u Slavenu proveo gotovo cijeli život. Posljednjih 25 godina uveseljavao nas je s mjesta spikera na koprivničkom Gradskom stadionu, a prošla sezona bila mu je, kaže, posljednja na tom poslu.

– Sjećam se prvih dana kao da su bili jučer. Kada sam krenuo nije bilo ni tribina, mali razglas je bio pored terena i snalazili smo se na sve moguće načine. Kako se Slaven probijao kroz lige i prema vrhu tako je i sve napredovalo. Kada smo ušli u prvoligašku konkurenciju, sve smo digli na puno višu razinu. Bilo je ovo predivno putovanje dugo 25 godina s kojeg će mi ostati zaista mnogo lijepih uspomena, ali, s obzirom na moje godine, zahtjevnost posla i na moje zdravlje, stiglo je vrijeme da se oprostim i da postanem samo navijač koji će svim srcem navijati za Slaven s tribine –  rekao je Kvakarić.

Europa je, kaže, uvijek bila nešto posebno.

– Bilo je sjajnih trenutaka, posebno kada smo krenuli s Intertoto kupom i kada smo igrali kvalifikacije za Kup Uefa. Proputovali smo veliki dio Europe, imali niz sjajnih druženja i sklapali neraskidiva prijateljstva. Pratili su nas izvrsni rezultati i moram reći da sam i kao novinar i kao spiker i kao navijač Slaven Belupa proveo predivne trenutke u i oko kluba. Posebno ću pamtiti gostovanje u Birminghamu kod Aston Ville. Igrali smo pred 26000 ljudi protiv engleskog prvoligaša, ogroman, prekrasan stadion, trava kakvu do tada nismo vidjeli, ogromni semafori na kojima su se tijekom cijele utakmice vrtjele informacije, prijem ljudi…ma zaista je sve fantastično bilo. Engleska i engleski nogomet su zaista nešto posebno – objasnio je legendarni Kvaka.

Vrijednih savjeta nikad dosta.

– Tko god da dođe umjesto mene, volio bih da taj posao radi s ljubavlju i odgovorno. Naravno, uvijek se mora biti malo pristran prema svom klubu, to je normalno. Neka mu zadatak bude probuditi publiku, iako je to u Podravini malo teže jer su naši navijači mirniji. Ja sam to pokušavao na svoje načine koji su nekad su bili dobri, nekad lošiji, ali uvijek s pozitivnom namjerom. Bilo je i lapsusa, ali to je sve sastavni dio ovog posla – riječi su Kvakarića.

Legenda našeg kluba imala je i poruku za navijače.

– Volio bih da Koprivničanci i Podravci budu privrženiji Slaven Belupu. Da shvate da je to klub sviju nas i da dolaze na stadion u što većem broju. Koprivnica, grad s manje od 30000 stanovnika, ima prvoligaša, i nogometnog i rukometnog, je nešto na što svi moramo biti ponosni i nešto što svi moramo njegovati. Praznih i zločestih priča je bilo i bit će, a one su nam najmanje potrebne. Slaven je naš klub, a ja mu želim da ostane ponos Podravine kao što i je te da ponovno zaigra u Europi i u Koprivnicu dovodi slavna imena poput CSKA, Aston Ville, Deportiva, Stuttgarta i ostalih. Podravci, vidimo se na tribinama! – zaključio je Kvaka.

Klub će se od našoj legendi za sve što je učinio za Slaven zahvaliti prigodnim poklonom koji će mu biti uručen prije subotnje utakmice Slaven Belupa i Hajduka koja će se igrati s početkom u 18:30.

Kvaka, hvala Vam na svemu što ste učinili za Nogometni klub Slaven Belupo i radujemo se druženjima s Vama na tribinama koprivničkog Gradskog stadiona!