U PROLJETNOM PRVENSTVU OČEKUJEM USPJEŠNIJE REZULTATE I BOLJI PLASMAN OD JESENSKOG – KAZAO JE TOMISLAV IVKOVIĆ

20.12.2017.


Utakmicom s Lokomotivom i neodlučenim ishodom Slaven Belupo je završio jesenski dio prvenstva u kojem je osvojio 21 bod i koji mu je donio sedmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici nakon 20 odigranih kola.

Veći dio prvog dijela natjecanja vodio je trener Željko Kopić kojeg je u posljednjih sedam jesenskih utakmica naslijedio novi stručnjak Tomislav Ivković.

Pod njegovim vodstvo naša je momčad osvojila osam bodova te svojim najbližim pratiteljima, Istri i Cibaliji odmaknula za četiri boda.

– U posljednjih sedam kola imali smo vrlo težak raspored jer smo čak četiri utakmice igrali s Dinamom, Hajdukom, Rijekom i Osijekom koji se nalaze u samom vrhu, dok smo se u tri ostale susreli s Rudešom, Istrom i Lokomotivom. Zadovoljan sam postignutim iako bih volio da smo s Lokosima osvojili sva tri boda no ta je utakmica zbog loših vremenskih uvjeta igrana u dva dijela, prvo poluvrijeme u petak a drugo u ponedjeljak i nije bilo lako pripremiti momčad za takav “šaltung”. Usto, gosti su dva puta bili u vodstvu, oba puta smo uspjeli izjednačiti i vratili se u igru. Imali smo više prigoda od naših suparnika i šteta što neke još jako dobre nismo realizirali s kojima bi došli do pobjede – istaknuo je trener našeg kluba Tomislav Ivković te dodao:

– Teško je napraviti neku sažetiju analizu od kada sam u klubu ali mogu reći da sam zadovoljan kako je momčad igrala, pristupom i disciplinom igrača koji su u svakoj utakmici dali najviše što mogu. Ozračje u klubu također je dobro, što je jako važno za drugi dio prvenstva.

U posljednjim jesenskim utakmicama prigodu za nastup dobili su i neki “klincima” iz klupske nogometne škole.

– Zaslužili su to jer su na treninzima i prijateljskim susretima pokazali svoju darovitost. Dolček ima tek 17 godina, a Bogojević19 koliko i Bistrović koji je već bio standardni igrač, ali se nažalost ozlijedio i u jesenskoj završnici morao propustiti nekoliko utakmica. Sigurno da će njihove igračke sposobnosti biti još veće i naravno bolje u proljetnom prvenstvu. Od mladih tu je i Rebernik koji se također nametnuo.

Neki igrači su već napustili koprivničkog prvoligaša, a neki bi mogli otići ako za njih stigne novčana ponuda koja će zadovoljiti klub?

– Telushi i Kendeš više nisu kod nas, a najvjerojatnije odlazi i vratar Blažević kojem ističe ugovor. O ponudama za nekog našeg kvalitetnog igrača odlučit će ljudi koji vode Slaven Belupo i sve će biti na vrijeme poznato. Klubu su potrebna novčana sredstva i svaki odlazak igrača, ako stigne dobra ponuda je realnost.

Hoće li u zimskom razdoblju u doći neka nova imena, odnosno pojačanja?

– Želim naglasiti da sam zadovoljan postojećim kadrom, ali malo smo “tanki” u sredini gdje imamo četiri igrača i kada dođu žuti kartoni ili ozljede evo problema. Potrebna su nam još dva vezna jer ja želim u sredini igrati sa šestoricom. Nastojat ćemo također dovesti i brze krilne igrače koji traže dubinu. Samo tako možemo povećati efikasnost koja u proljetnom prvenstvu mora biti znatno veća nego u jesenskom.

Kada će se krenuti s pripremama za drugi dio prvenstva?

– Kako proljetno natjecanje počinje već 10. veljače mi ćemo s pripremama krenuti 5. siječnja i to na koprivničkom stadionu s kojima ćemo nastaviti na moru, najvjerojatnije u Medulinu. Uz odigravanje prijateljskih utakmica moramo se što bolje pripremiti jer Istra i Cibalija nam malo “pušu za vrat”. Isto tako namjera nam je da u proljetnom nastavku naš plasman bude bolji od jesenskog. Ja sam optimista i vjerujem da ćemo to ostvariti i svojim navijačima prirediti više zadovoljstva – rekao je Tomislav Ivković.