U PROLJETNOM PRVENSTVU MOŽEMO BITI SAMO BOLJI- KAZAO JE SPORTSKI DIREKTOR JOSIP OMRČEN-ČEKO

09.02.2016.


U Slavenu Belupu sve je spremno za početak proljetnog prvenstva u kojem ga očekuje 15 prvoligaških kola i borba za što bolji plasman, nakon što je u jesenskom prvenstvu osvojio sedmo mjesto.
Sportski direktor kluba Josip Omrčen-Čeko bio je svakodnevno uz momčad, pratio njen rad na zimskim pripremama te izravno sudjelovao u odlasku i dovođenju igrača u dogovoru sa stručnim stožerom i čelnicima koprivničkog prvoligaša.
– Pripreme su obavljene prema predviđenom planu, radilo se zaista vrlo kvalitetno, uz treninge u Koprivnici momčad je boravila na desetodnevnim pripremama u Medulinu gdje je sudjelovala na međunarodnom Arena turnir, igrala s vrlo kvalitetnim suparnicima i osvojila treće mjesto. Nakon povratka iz Medulina odigrali smo još tri prijateljske utakmice i to sa slovenskim prvoligašima Krkom i Zavrčom, te trećeligašem Mladosti u Ždralovima. Na tim susretima se vidjelo da je trener Kopić sa svojim suradnicima jako dobro pripremio momčad i da se možemo nadati uspješnim rezultatima – kazao je Josip Omrčen-Čeko i nastavio:
– Naš sastav će u proljetnom prvenstvu biti dosta izmijenjen jer nas je dogovorno napustilo nekoliko igrača, a najviše će nam nedostajati Ljuban Crepulja koji je otišao u belgijski Mechelen. Pred odlaskom u inozemstvo je i Petar Brlek što ćemo znati za dan ili dva, tako bi naša vezna linija mogla ostati bez dvije najjače karike. Usto, još uvijek su ozlijeđeni Goran Paracki i Mario Gregurina na koje trener Željko Kopić neće moći računati za proljetni start.
Vezni red bi dakle mogao biti najveći problem u nastavku prvenstva?
– Svjesni smo toga, ali tu su mladi koji dolaze prije svega Arap i Jambor kojima će se ukazati povjerenje i koji imaju određenog iskustva iz jesenskog natjecanja. Kako će izgledati naša “proljetna veza” odlučit će trener Kopić.
U zimskom razdoblju klubu je pristupilo nekoliko provjerenih imena?
– Došli su Božo Musa i Nikola Katić, s posudbe smo vratili Špiru Peričića a nešto kasnije u klub se vratio naš bivši igrač Edson. Svi konkuriraju za stoperska mjesta tako da tu ne bi trebalo biti problema. Osim toga stigao nam je i iskusni golman Goran Blažević koji će se s Matjažom Rozmanom boriti za prvog vratara. Mislim, da se obrana može dobro posložiti i da bi trebali biti nešto kvalitetniji nego jesenas.
Na pripremama je bilo još nekoliko mladih igrača. Da li su opravdali povjerenje?
– Zadovoljni smo što su pokazali i vidjelo se da se u budućnosti na njih može računati. Kristijan Bistrović, Marko Bubnjić i Matko Zirdum igrat će za juniore, dok će Zvonimir Šarlija ostati na posudbi u trećeligašu Koprivnici.
Već na proljetnom startu slijedi gostovanje kod Hajduka, jednog od kandidata za najviši plasman. Zatim u Koprivnicu dolazi Osijek, ide se u goste Interu, dolazi Zagreb ...
– Svjesni smo rasporeda o kojem je teško govoriti, jer Liga 10 je vrlo zahtjevna i izjednačena. Samo Dinamo, Rijeka i Hajduk mogu računati na najviši plasman, dok ostali klubovi imaju svojih prednosti i nedostataka. Osobno mislim, da Slaven Belupo može u sredinu ljestvice iako će konkurencija biti velika. Jako je važno kako ćemo odigrati s izravnim konkurentima i koliko ćemo bodova osvojiti. Vjerujem, da neće biti nekih grešaka koje su naši igrači iskazali u jesenskoj sezoni i da ćemo biti čvršći u obrani, a ubojitiji u napadu za koji konkurira dosta igrača. Cilj nam je da imamo stabilnost jer to donosi sigurnost. Uz podršku naših navijača možemo dosta toga napraviti u proljetnom natjecanju i opravdati njihovo povjerenje – završio je sportski direktor Slavena Belupa, Josip Omrčen-Čeko.