U NAJBOLJOJ IGRI OVE JESENI SLAVEN BELUPO NADVISIO JE ISTRU I OSVOJIO BODOVE

31.10.2016.


U najboljoj igri ove jeseni Slaven Belupo je prekinuo svoj neuspješni niz i više nego zasluženo osvojio tri vrlo vrijedna boda u susretu s Istrom 1961.
Naša momčad sjajno je otvorila utakmicu postigavši u prvih deset minuta dva lijepa pogotka koja su na ubačaje Štigleca i Purića glavom realizirali Barić i Heber, te razveselili strpljive domaće navijače koji su ih na kraju dugotrajnim pljeskom ispratili u svlačionicu.
Nakon prolaza u Kupu s drugoligašem Novigradom i sada u prvenstvu s Puljanima, Koprivničanci su pokazali da imaju kvalitetu i da za njihov daljnji plasman ne treba strahovati iako prvoligaška utrka donosi niz zamki i naravno niz nepredvidivosti.
No, s dvije pobjede za redom Slaven Belupo je usmjerio svoj nastavak natjecanja i uvjereni smo da neće ponoviti greške koje je jesenas ponovio na koprivničkom travnjaku s Osijekom protiv kojeg je imao vodstvo (1:0) i s Lokomotivom (2:0), a na kraju ostao bez ijednog boda.
Naša momčad je s Puljanima pokazala da ima stabilnost koja joj je u nekim prijašnjim susretima itekako nedostajala, a koju im je u vezni red donio iskusni slovenski reprezentativac Dalibor Stevanović koji se prvi put predstavio koprivničkim poklonicima nogometa. Njegova mirnoća i odličan pregled umnogome su pomogli da je igra naše momčadi bila tečna i na koju Puljani tijekom svih 90 minuta nisu imali pravi odgovor.
Nakon utakmice s tom konstatacijom složio se i trener Željko Kopić koji je na upite novinara odgovorio:
Za svaku momčad pa tako i za nas vezi red je ključ uspjeha ili neuspjeha. Sa Stevanovićem koji još fizički nije u optimalnoj formi dobili smo igrača koji na vrijeme predaje loptu, traži najbolja rješenja kao što ih je, dok je igrao tražio Nikola Pokrivač. Za nas je takav igrač jako bitan, vidjelo se to na utakmici i mogu reći da sam jako zadovoljan kao i sa doprinosom ostalih igrača koji su nastupili s Istrom. Ova je utakmica za nas imala veliki značaj, jednostavno smo je morali dobiti i zato sve čestitke igračima koji su je ostvarili – rekao je između ostalog Željko Kopić koji se već okrenuo sljedećem suparniku – Osijeku s kojim će Slaven Belupo igrati u subotu na njegovom stadionu u Gradskom vrtu.
Ponovi li naša momčad igru i sigurnost koju je imala s Istrom domaćinima sigurno neće biti lako!