U KLUBU SU ZADOVLJNI EUROPSKIM ŽDRIJEBOM

26.06.2012.


U našem klubu vrlo su zadovoljnji ždrijebom 2. pretkola Eurolige u kojem će farmaceutima potencijalni suparnik biti bolji iz ogleda prvog pretkola Shkendija (Makedonija) – Portadown (Sjeverna Irska).

Nemamo još nekih posebnih podataka o našim mogućim protivnicima ali mislim, da je prednost na našoj strani bez obzira hoćemo li igrati s Makedoncima ili Sjevernim Ircima. Možda bih radije Makedonce zbog kraćeg putovanja te igre koja je bliže našoj, ali o tome je još prerano govoriti. Sigurno, da ćemo imati “snimatelja” na utakmici naših suparnika u Makedoniji nakon koje ćemo biti potpuno upoznati s mogućnostima Shkendije i Portadowna – kazao je Roman Sović sportski direktor našeg kluba i nastavio:

U prvoj utakmici koju igramo kod kuće 19. srpnja potreban nam je dobar rezultat i vjerujem da ga možemo ostvariti. Usto, između dvije europske utakmice na rasporedu naj je početak prvenstva kod Cibalie u Vinkovcima. Stoga je možda i bolje za nas da prvu europsku utakmicu igramo kao domaćini. Najvažnije, da budemo maksimalno spremni i da već u prvom europskom nastupu možemo izvesti najjaču momčad. Prođemo li drugo pretkolo, a uvjeran sam da ćemo to ostvariti veše nećemo biti nositelji u trećem pretkolu i za suparnika bi mogli dobiti jednog od uglednih europskih klubova, poput milanskog Intera, Liverpoola, Hannovera … – rekao je sporski direktor Slavena Belupa čije mišljenje također dijeli trener Ferenčina, igrači i klupski čelnici.

Nogometaši Slavena Belupa danas poslijepodne vraćaju se s priprema u Sv. Martinu na Muri, u srijedu će biti slobodni, a u četvrtak nastavljaju s treninzima na koprivničkom stadionu.