Trener Zekić uoči Rijeke

30.04.2023.


Slaven Belupo će sutra od 18:10 na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Rijeku u sklopu 32. kola SuperSport HNL-a. Utakmicu je najavio trener naše momčadi Zoran Zekić.

– Iza nas je turbulentna utakmica s Osijekom koji smo dobili u sudačkoj nadoknadi, a u Šibeniku smo bili u najmanju ruku grozni. Pokušat ćemo se iz svega toga izdići i odigrati dobru utakmicu protiv Rijeke. Dolazi nam ekipa koja je u najboljoj formi u HNL-u, a mi još uvijek imamo šansu za Europu i pokušat ćemo pronaći način kako da im se suprotstavimo. Moj prijatelj Jakirović je sve to jako dobro posložio, znali smo da će se Rijeka podići u drugom dijelu sezone. Uglavnom, očekuje nas zahtjevna utakmica, trebat ćemo biti dovoljno pametni, na razini s energijom, te taktički odgovorni.

Kakvo je stanje u našoj momčadi?

– Na gostovanju u Šibeniku imali smo dosta izostanaka, a sigurno ni ovaj put neće nastupiti Marina, Tepšić i Žuljević. Trebamo vidjeti što je s Bosecom i Božićem, no ima nas dovoljan broj, i ostali igrači zaslužuju priliku za dokazivanje. Ima tu i mladih dečki, naših juniora kojima bih volio pružiti šansu kad smo rezultatski komforni…

U sva tri prethodna međusobna susreta naša je momčad slavila protiv Rijeke.

– Mislim da to nije realno, ali smo sve tri pobjede zaslužili. No, u prošloj sezoni smo protiv Rijeke odigrali možda i najbolje utakmice, pa smo ostali bez bodova. Malo je čudan podatak da smo ih ove sezone triput dobili, ali treba napraviti sve da to ostvarimo još jednom. Svaka utakmica je nova jedinka, nova priča.