Trener Zekić uoči Lokomotive: “Moramo biti agresivni”

03.04.2022.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 29. kola Hrvatski Telekom Prve lige gostovati u Zagrebu kod Lokomtive. Utakmicu koja će se igrati s početkom u 18 sati najavio je trener naše momčadi Zoran Zekić.

– Ovih dva tjedna bez utakmica, iskreno, nismo bili na razini na kojoj smo htjeli biti, pogotovo energijom. Kao da smo došli do nekog zasićenja. Vjerujem da je to samo prolazno i da će Lokomotiva probuditi onaj profesionalizam u nama koji uvijek mora biti prisutan.

Sutra nas čeka izuzetno težak protivnik.

– Lokomotiva je cijelo prvenstvo, manje-više, na dobrom nivou. Mlada, poletna i dinamična momčad koja igra moderan nogomet na koji moramo biti spremni i odgovoriti agresivnošću. Ako budemo mekani imat ćemo velikih problema.

Trener Zoran Zekić na klupi Slaven Belupa bio je dva puta u susretima protiv Lokomotive te je upisao po pobjedu i poraz.

– Prva utakmica je bila baš specifična, s dosta peha, ali i gluposti s naše strane. Lokomotiva je zasluženo došla do tri boda. U drugoj smo bili baš onakvi kakvi bi trebali biti uvijek i nadam se da ćemo takvi biti i sutra. Nadam se da nas čeka prava, otvorena utakmica.

U kadar se vraća Lovro Zvonarek.

– Lovro je ponovno s nama, u punom je treningu i vraća se u konkurenciju. Božić s druge strane još uvijek nije tu, Kocijan i Zirdum su u procesu rehabilitacije, a Marina i Goda koji su nam izuzetno važni imaju kartone. Zato nas i ima 20 i nadam se da će ovi igrači koji misle, i naravno da trebaju misliti da moraju igrati, da će se boriti i dokazati svoja razmišljanja kroz igru sutra.