Trener Zekić uoči Istre 1961: “Doći će trenutak kad će naše igre pratiti i rezultat”

05.12.2021.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će odmjeriti snage s Istrom 1961. Utakmica u Puli igrat će se u sklopu 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Naša momčad u susret ulazi nakon jako dobrih prezentacija protiv Rijeke i Osijeka, ali nažalost nakon dva poraza.

– Naravno da bi nam bilo draže da su igre popratili i rezultati, ali veseli nas situacija na terenu u smislu bliže budućnost jer smo napravili dosta pomaka. Uživamo u igri, a to znači da će doći trenutak kada ćemo zaslužiti i rezultat. Tako je to u sportu, nekad je nogomet zaista najnepoštenija igra, ali kažem, vjerujem da će nam se ovakav odnos i igra vratiti i da ćemo ući u pozitivnu seriju.

Priliku za pobjedu naša momčad ima već sutra u Puli.

– Bit će to utakmica velikog pritiska.  Neće odlučiti o nečemu konkretnom jer ima zaista još puno kola, ali naravno da bi bilo lijepo izvući pozitivni rezultat uz  dobru igru. Istra je ispred nas na ljestvici i ima puno dobrih stvari u svojoj igri. Opasni su, okomiti i imaju par dobrih pojedinaca. Drugačija je to Istra nego prijašnjih godina. Pokušava igrati tako da vjerujem da ćemo, bez  obzira na važnost susreta, gledati otvorenu utakmicu.

Naš trener neće moći računatu na Grgića koji je još uvijek u procesu rehabilitacije i Kvržića koji je u Osijeku zaradio crveni karton.

– Stanje nije idealno, ali ja o tome ne razmišljam jer se svaki tjedan dogodi nešto na što ne možemo utjecati. Sada je već kraj prvenstva, teški su tereni i igrači su malo potrošeni u svakom smislu. Momčad koja je krenula u Pulu je najbolje što imamo i ja vjerujem u nju maksimalno.

Protiv Osijeka naša je momčad zaigrala s trojicom u zadnjoj liniji.

– Sustavi i sastavi su u jednu ruku manje bitni jer sve ovisi o tome kako će igrači biti raspoloženi i kako će prepoznati zadatke koje imaju ispred sebe. Kada budemo malo stabilniji, u svakom smislu, onda neće biti toliko promjena ni sustava, ni igrača. Trenutno se prilagođavamo sebi i protivnicima kako bismo bili što kompaktniji i što opasniji prema naprijed.