Trener Tomislav Stipić uoči Istre: “Čeka nas opasan protivnik, ali koncentrirani smo na nas”

02.11.2019.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će u 14. kolu Hrvatski Telekom Prve lige snage odmjeriti s Istrom 1961. Utakmica će se od 15 sati igrati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš, a najavio ju je trener naše momčadi Tomislav Stipić.

– Pružili smo sebi dva dana vremena da uživamo u onom odličnom osjećaju nakon pobjede. Kada se izgubi, puno se vremena posvećuje porazu, a kada se pobjedi odmah se okreće novoj utakmici. Nismo htjeli to napraviti, tako da smo tu našli neki balans. Od danas smo punom parom krenuli na budućeg protivnika protiv kojeg nas čeka veliki izazov.

Stipić Istru vidi kao opasnog protivnika.

– Istra je ekipa koja zna igrati nogomet, a u fazi napada su joj uključene sve pozicije. Napadaju kratkim pasom, imaju dosta rotacija gdje stvarno dobro izgledaju u ofenzivnom dijelu igre. Imaju dosta izrazito motoričkih, dobrih igrača. Mlada su ekipa s velikim potencijalom i mislim da nas čeka stvarno veliki izazov. Ipak, trebamo se koncentrirati na nas, mi moramo biti pravi i moramo na sve zadatke imati rješenje. Igramo kod kuće, ali ne smijemo ići glavom kroz zid. Moramo biti pametni i strpljivi.

Sigurno je da bi našoj momčadi uvelike pomogla i pozitivna atmosfera i podrška s tribina.

– Ne mogu opisati koliko bi mi bilo drago da domaća publika dođe na stadion. Bio bi to poticaj za sve ljubitelje kluba, sponzore, nas u klubu, od čistačice do predsjednika, i prvenstveno za igrače, mene i moje suradnike. Ljudima koji su vezani za ovaj klub emocionalno želimo dati pozitivan rezultat. Moramo biti strpljivi pametni i racionalni, nema ništa preko noći. Ni Rim se nije izgradio tako. Treba nam vremena, radimo jako dobro, a nekad se ne može više nego raditi i biti strpljiv.

Podsjetimo još jednom, blagajne i ulazi na stadion otvorit će se od 13 sati, a ulaznice za sve dijelove tribine koštat će 30 kuna.