Trener Tomislav Stipić po dolasku u klub: “Čast mi je biti trener u ovakvoj ligi, želim da utakmice napuštamo kao pobjednici!”

08.10.2019.


Trener Tomislav Stipić danas je preuzeo prvu momčad Slaven Belupa i već je u popodnevnim satima odradio prvi trening. Zajedno sa svojim stručnim stožerom pripremio je uvodni tehničko-taktički trening za Slavenaše. Ukupno su na terenu proveli sedamdesetak minuta. Prvi dojmovi trenera po dolasku u klub su i više nego pozitivni.

– Sretan što sam ovdje, što sam prvi put u Hrvatskoj i što mogu voditi ovaj klub. Osjećam se ugodno i opušteno. Imao sam sastanak s ekipom i izložio neke stvari. Bitno je da im mogu na terenu pokazati i prenijeti ono što ja tražim. Volim hrabru igru i napadački nogomet, s loptom i bez lopte – rekao je.

Posljednjih nekoliko mjeseci Stipić je intenzivno pratio HNL, a s našom momčadi želi što prije krenuti s pozitivnim rezultatima.

– Ovo je zemlja svjetskog viceprvaka. Ima mnogo mladih i talentiranih momaka i ako se uklope u ligu uspijevaju. Čast je biti trener u ovakvoj ligi. Nije me iznenadio poziv Slavena, bio sam spreman. Ništa se ne dogodi slučajno, uvijek neki putovi vode k nekom cilju – kazao je novi Slavenov trener.

A cilj je vrlo jasan.

– Želimo, naravno, što prije krenuti s pozitivnim rezultatima i napuštati utakmice kao pobjednici. Bitno je da se što prije priviknem na ove ljude, na ovu sredinu, na ove okolnosti. Ključ uspjeha je u tome da postanem dio ove organizacije i to je prvo što trebam napraviti. Onda ćemo vidjeti koliko mogu kroz taj dio promijeniti ekipu, mišljenje, intenzitet i sve to. Od samog sebe očekujem da napravim prve korake, a onda ekipa.  – zaključio je.