Trener Tomislav Ivković uoči nedjeljne utakmice s Dinamom: Moramo gledati sebe i biti konstantno opasni

26.10.2018.


Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje u 12. kolu Hrvatski Telekom Prve lige odmjeriti snage sa zagrebačkim Dinamom, trenutno prvoplasiranom momčadi prvenstva. Bit će ovo drugi međusobni dvoboj ovih dviju ekipa, prvi je u Zagrebu završio rezultatom 2:1. Utakmicu nam je najavio trener naše momčadi Tomislav Ivković.

– Moram reći da nas je jako pogodio poraz protiv Gorice i tek smo se jučer prvi puta nasmijali na treningu. Svjesni smo da smo izgubili utakmicu koji po nekim pravilima nismo smjeli, međutim, u sportu je sve moguće. Kada smo napravili analizu zapravo smo vidjeli da nam Gorica jedina nije napravila probleme, koje smo imali u svim drugim utakmicama, kod kuće. Bili smo u problemu jer nismo imali točan pas i brzi protok lopte. Bez obzira na kontrolu cijele situacije, nismo uspjeli zaprijetiti onoliko koliko smo trebali.

Trener Ivković objasnio je da je u poraz protiv Gorice i on pogriješio.

– Moram priznati da sam ja možda i najveći krivac za tu utakmicu. Mislim da nisam trebao raditi izmjene koje sam radio, mislim da sam pogriješio kada sam uveo drugog napadača jer se pokazalo i prije da teško igramo s dvije špice i mislim da sam zamjene napravio prerano. Promjenom sustava izgubili smo automatizme. Važno je da sam svjestan svoje greške. Igrači su dali koliko su mogli, ali to nije bilo dovoljno. Ljuti me što igrači nisu reagirali nakon brutalnog starta Zwolinskog na Vidoviću s podizanjem agresije i borbenosti.

Slijedi nedjeljna utakmica protiv Dinama.

– Dinamo je momčad koja je europski hit, momčad koja pobjeđuje sve u prvenstvu. Ipak, nogomet je čudna igra. Svi se spremaju, svi se pripremaju, svi treniraju i ja se nadam da ćemo im napraviti dosta problema u ovoj utakmici. Nadam se da ćemo biti na nivou kakvom smo bili prije Gorice i da ćemo odigrati protiv Dinama kao protiv Osijeka, Rijeke i Hajduka. Želimo pokazati da smo ozbiljna momčad i da možemo više nego što u ovom trenutku pružamo, odnosno što smo pružili protiv Gorice.

Zagrebački Dinamo jučer je imao tešku utakmicu protiv Spartaka u Europskoj ligi.

– Moramo gledati sebe i kako i na koji način na koji ćemo parirati Dinamu, kako da ih zatvorimo u njihovoj fazi napada, a da mi budemo opasni i da im zaprijetimo da ne mogu igrati mirnu utakmicu. Moramo biti konstantna opasnost tako da moraju misliti i na obranu, a ne samo na napad. Vjerujem da će biti dosta ljudi na stadionu i da će biti zadovoljni predstavom i Dinama i nas.

Utakmica Slaven Belupa i Dinama igrat će se u nedjelju s početkom u 17:30. Ulaznice će se prodavati po 20 i 30 kuna, a blagajne će se otvoriti u 14:30.