Trener Tomislav Ivković nakon pobjede nad Istrom

06.10.2018.


Nogometaši Slaven Belupa svladali su Istru 1961 u 10. kolu Hrvatski Telekom Prve lige rezultatom 3:1. Evo što je nakon utakmice rekao trener Tomislav Ivković.

– Tvrda utakmica, nimalo jednostavna kao što rezultat prikazuje. Imali smo inicijativu cijelu utakmicu. Opet smo kod 1:0 promašili dva, tri zicera, no nismo se unervozili i dalje smo igrali koncentrirano i mirno kako smo i priveli utakmicu kraju. U jednom trenutki promijenili smo način igranja i u tom momentu smo zabili drugi gol. Uslijedila je naša klasika – primamo gol kad ne trebamo primiti, sličan kao protiv Rudeša, ali čestitam svojim momcima jer nisu gubili glavu – rekao je Ivković.

Trener je imao posebnu posvetu za ova tri boda.

– Pobjedu posvećujem svojoj djeci, direktoru Šimunoviću i svom kolegi Balagoviću. Oni su prolazili kroz vrlo teške trenutke, ali žive za ovaj klub. Vesele se s nama, tuguju s nama i uz sve svoje probleme tu su i trude se obavit svoj posao na najbolji mogući način. Naravno i svojim curama kojima nije lako jer sam svaki dan u Koprivnici – objasnio je Ivković.

Dotaknuo se trener Slavena i svojih odluka prije i tijekom utakmice.

– Teško je igrati 90 minuta napadački. I velike ekipe teško to rade i u jednom se trenutku povuku. Igrači koji su ušli, odradili su jako dobro svoj posao te su pridonijeli ovoj pobjedi. Musa je imao temperaturu pa sam stavio Karamarka na stopera. Razmišljali smo i o Vidoviću, ali tada bi mijenjao dva igrača na dvije pozicije i napravio bih pravi nered. Odlučio sam se za Karamarka koji je to dobro odradio, a baš je on kao za inat cijeli tjedan na treningu igrao tog desnog stopera – zaključio je trener Slaven Belupa.

Pred našim nogometašima je trening u utorak, a u subotu će igrati prijateljsku utakmica u Kapošvaru.