Trener Stipić nakon prvog dana priprema: “Mogu vam obećati rad i poniznost”

09.01.2020.


Nogometaši Slaven Belupa jučer su pod vodstvom trenera Tomislava Stipića i njegovog stručnog stožera odradili prva dva treninga u sklopu priprema za proljetni dio aktualnog prvenstva. Pred Slavenašima je i danas ‘dupli program’, a s intenzivnim radom nastavit će se u Koprivnici sve do prvenstvenog susreta s Dinamom. Uglavnom će se trenirati dva puta dnevno. Prije jučerašnjeg prvog treninga, našim nogometašima obratili su se predsjednik kluba Hrvoje Kolarić i direktor kluba Zvonimir Šimunović zaželjevši svima uspješan drugi dio prvenstva te da pripreme prođu bez ozljeda.

Trener Tomislav Stipić bio je sretan što napokon ima svoje igrače ponovno na okupu te je poručio kako je su uvjeti na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš odlični i da će se tu trenirati do starta prvenstva.

– Imam osjećaj da su se svi jako veselili ovom trenutku, ponovnom sastajanju. Prvi utisak je jako pozitivan. Bili smo u svlačionici, ne mijenjamo ništa, idemo dalje istim putem koji smo zacrtali. Zašto da idemo na more? Ne možemo se ionako kupati, nije toplo ni dolje, a ovdje možda imamo čak i bolju infrastrukturu. Moramo ostati skromni, moramo cijeniti ono što imamo ovdje, a ovdje imamo i mnogo više od toga što nam je potrebno da budemo sretni i uspješni.

Pred našom momčadi je veliki rad kako bi se nastavio konstantan napredak.

– Napravili smo određeni temelj u osam prvenstvenih i dvije kup utakmice. U njima smo defenzivno jako dobro stajali, u fazi napada smo iz zadnje linije jako dobro osvajali prostor i gradili igru, to je bilo jako dobro. Želimo biti opasniji iz veznog reda prema protivničkim vratima, a naše napadače želimo dovesti u još bolje, još izglednije situacije za postizanje pogodaka.

O ciljevima trener Stipić nije htio previše.

– Nisam od onih koji najavljuju puno. Mogu vam obećati rad i poniznost. Trebamo biti konkretni i pametni. Mi svi želimo uspjeh, ali ja nisam čovjek koji daje prevelike izjave, ja sam čovjek koji živi u momentu, koji živi svaki trening.