Trener Stipić nakon Hajduka: “Ispunili smo obećanje i ostavili srce na terenu, drugi gol je plod ogromne želje za pobjedom i preokretom”

26.10.2019.


Unatoč porazu protiv Hajduka trener Tomislav Stipić pohvalio je svoju momčad koja je bila bolji protivnik u današnjem susretu, pogotovo u drugom poluvremenu.

– Mi se nismo tražili, momčad i ja, nas je spojio nogomet i nastala je ogromna sinergija. Kliknuli smo svi zajedno i vidite što se dogodilo. U dvije odigrane utakmice od kada sam ja na klupi dva puta smo bili bolja momčad. U drugom poluvremenu smo nametnuli Hajduku situacijsku ‘ševu’ i kreirali tri velike prilike, ali nismo uspjeli postići pogodak. Na kraju, čestitam Hajduku na pobjedi.

Drugi gol je jedan od onih o kojima će se duže vrijeme pričati.

– Rijetko se viđa takav pogodak, ali on je lako objašnjiv. Od silne želje, volje i osjećaja da momčad može preokrenuti rezultat i nadigrati Hajduk dogodilo se da su igrači izgubili kontrolu jer su toliko željeli loptu vidjeti u golu. Izgubili smo ko


ncentraciju i poziciju na terenu nakon toga i primili pogodak. Unatoč svemu, sav respekt mojoj momčadi za ovo danas i kapa do poda.

Optimizam pred nove susrete budi sve bolja igra naše momčadi.

– Mislim da smo ispunili obećanje i da smo ostavili srce na terenu pokušavajući doći do pobjede. Pokazali smo da želimo imati isto lice kod kuće i u gostima, da želimo imati loptu u svojim nogama i dominirati. Taktički smo bili disciplinirani, stvarali smo višak igrača, odlično smo stvarali presing, dok je Hajduk stajao u bloku. U ova dva tjedna smo postali prepoznatljivi, imamo svoj stil igre i žao mi je što nismo slavili protiv Rijeke i Hajduka da zapalimo cijelu ligu. Okrećemo se BSK-u i Kupu.