Trener Sertić uoči Lokomotive: Najozbiljnija su momčad lige uz Dinamo, ali želim da se postavimo s gardom i izgledamo barem kao u Splitu

29.11.2018.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će u Zagrebu u sklopu 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige odmjeriti snage s Lokomotivom. Domaćin je trenutno drugoplasirana momčad prvenstva s 29 osvojenih bodova, dok se naša momčad trenutno nalazi na sedmom mjestu tablice. Trener Ivica Sertić zadovoljan je kako je njegova momčad trenirala uoči sutrašnje utakmice.

– Želim da izgledamo barem kao u Splitu protiv Hajduka i da takve predstave ponavljamo u kontinuitetu kako bi dokazali da smo ozbiljna momčad i da ta utakmica nije bila plod slučajnosti. Želim da se sutra postavimo s gardom i da igrači shvate da svakoj utakmici moramo jednako pristupiti bilo da gostujemo u Zagrebu, Rijeci ili Splitu ili igramo kod kuće u Koprivnici. Čeka nas prava utakmicu u kojoj ćemo pokazati sve ono što smo odradili na treninzima i nadam se da će to rezultirati povoljnim rezultatom.

Sutrašnja utakmica bit će sve samo ne lagana.

– Lokomotiva je, po meni, najozbiljnija momčad u našoj ligi uz Dinamo. To govori i mjesto na tablici. Dobro su posloženi po svim linijama, izgledaju ozbiljno, disciplinirano, organizirano u fazi obrane, a vrlo su opasni iz kontre i polukontre. Imaju nekoliko brzih igrača i tu rade probleme ostalim momčadima. Sjećamo se i poraza u Koprivnici, sve nas je skupa zabolio. Uvijek se može dogoditi loš dan i da protivniku sve uđe u gol. Tu utakmicu ćemo gledati kao dodatan motiv za sutra.

Trener Sertić i nakon trećeg tjedna ima samo riječi hvale za svoju momčad i način na koji svaki pojedinac odrađuje svaki trening.

– Moram reći da je i dalje i više nego pozitivna atmosfera u svlačionici i na treninzima. Igrači usvajaju sve naše zahtjeve, brze reakcije po izgubljenoj i osvojenoj lopti te priključak što većeg broja igrača fazi napada. Slika je iz dana u dan sve bolja i bolja i to je ono što nas sve skupa veseli. Dogode se situacije, poput jučerašnjeg treninga, da igrači mene i moje suradnike primoraju na korekciju vremena rada i odmora pojedinih vježbi i igara kako ne bi dva dana uoči utakmice došlo do prevelike energetske potrošnje.

Sutrašnja utakmica između Lokomotive i Slaven Belupa igrat će se u Kranjčevićevoj s početkom u 18 sati.