Trener Ricardo Moniz uoči Lokomotive

31.08.2023.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će s početkom u 20 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Lokomotivu u sklopu sedmog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Utakmicu je najavio trener naše momčadi Ricardo Moniz.

– Kao i svakog vikenda, imat ćemo istu priču. Još jedna utakmica koja je 50/50. Čeka nas dobar protivnik koji je protiv Osijeka postigao gol u posljednjim sekundama, a to nije prvi puta ove sezone da su se vratili iz gotovo izgubljene situacije. Sigurno ih je taj gol Kulenovića napunio pozitivom. Izrazito su opasni, mogu zaprijetiti i iz auta, imaju igrače poput Bubanje, Šotičeka, Tucija i Kulenovića tako da nas čeka težak obračun. S druge strane, nama za sutrašnju utakmicu neće konkurirati Crnac koji nam je donio 30% golova do sada. Moramo pronaći rješenje kako ga nadomjestiti i kako kompenzirati njegov napadački učinak.

Previše nedoumica oko sastava za sutrašnju utakmicu naš trener nema.

–  Šakota je prošlog tjedna vrlo dobro zamijenio Ortiza. Iako to nije njegova prirodna pozicija bio je odličan u presingu i dobro je napadao prostor. Nedostajao mu je samo pogodak da okruni nastup. Cascini, koji je podigao svoju razinu pripremljenosti, će također krenuti od prve minute. Ostatak momčadi trebao bi biti isti kao i protiv Gorice. Drago mi je što se polako vraća i naš kapetan Božić koji će sutra biti na klupi i koji će nam donijeti dodatnu stabilnost, a hoće li u sastavu biti i Claudemir, kojeg smo uzeli kao igrača s velikom karijerom, igrača koji je igrao Ligu prvaka i koji će nam na terenu donijeti karakter, liderstvo i stabilnost, ovisi o tome hoće li registracija biti dovršena na vrijeme.

Moniz vjeruje da momčad ima još uvijek veliki prostor za napredak.

– Kao što znate, ja volim igrati visoki presing, no još uvijek nismo dovoljno spremni za to. U Osijeku smo bili pomalo naivni i zato smo odlučili svi zajedno da je u ovom trenutku, sve dok se ne spremimo dovoljno, pametnije da se spustimo nešto niže na terenu i igramo pragmatičnije. Važno je osvajati bodove koji nam donose dodatno vrijeme za rad i napredak prema igri kakvu želimo igrati. Naš plan je dugoročan i tako radimo. Ono što je u ovom trenutku najvažnije je da podignemo obrambenu konzistentnost i počnemo primati manje pogodaka. Treći smo napad lige, no primili smo previše golova.