Trener Ricardo Moniz nakon slavlja nad Rudešom

05.08.2023.


Nogometaši Slaven Belupa slavili su u zanimljivoj utakmici protiv Rudeša rezultatom 3:2 u trećem kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige. Zadovoljan prezentacijom svoje momčadi bio je trener Ricardo Moniz.

– Jako sam sretan zbog kluba i igrača. Strašno smo puno uložili u fizičkom smislu tijekom priprema i to se vidjelo već u Varaždinu gdje smo bili spremniji od protivnika i izjednačili u samoj završnici utakmice. Taj bod je digao momčad i to se vidjelo danas protiv vrlo dobre momčadi Rudeša koja je igrala odlično protiv Osijeka. Uzeli smo tri boda u našoj kući i zbog toga sam sretan.

Naš je trener istaknuo da je još mnogo mjesta za napredak u igri Slaven Belupa.

– Sigurno je da bih htio da igramo ofenzivnije i da smo bolji u presingu, ali to je dio igre na kojem još uvijek moramo dosta raditi. Danas smo imali sreću što je Međimorec postigao dva pogotka iz prekida i to je nekako najbitnija točka današnje utakmice. Uvježbavali smo kornere i to nam se danas isplatilo. Kada napadači ne zabiju, tu su obrambeni da ‘uskoče’. Na kraju je smo zakomplicirali stvari s primljenim pogotkom iz kontre, ali u ovom trenutku najbitnija su tri boda.

U Varaždinu je naš trener mijenjao sustave, no danas je Slaven igrao svih 90 minuta u sustavu 4-3-3.

– U Varaždinu smo morali promijeniti u romb u sredini jer su nam njihovi stoperi prelagano ulazili u igru, a to danas nije bio slučaj jer je Rudeš igrao kroz veznu liniju. To je ono što je zanimljivo u Hrvatskoj, svi znaju i mogu igrati s loptom u nogama. Zbog toga nismo pritiskali kao u Osijeku. Rudeš je bio jako dobar, s pet igrača koji su kreativni i ofenzivno orijentirani, i zato su Hlevnjak i Agbekpornu imali težak zadatak. Učinili su jednu pogrešku i ta je bila u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Svaka će utakmica biti kao ova u ligi. Teška i zahtjevna. Još uvijek nemamo dovoljno liderstva u momčadi i na tom polju moramo napredovati.

Prva utakmica u Koprivnici, prva pobjeda.

– Osjećali smo se loše nakon velikog poraza u Osijeku i zbog toga smo imali veliku odgovornost prema našim navijačima. Kao što sam rekao, taj poraz nije bio ogledalo onoga što smo radili. Završnica u Varaždinu i današnja utakmica pokazali su da se dižemo i tako ćemo nastaviti.