TRENER NAŠEG KLUBA IVAN KATALINIĆ OPTIMISTIČKI GLEDA NA NOVU PRVOLIGAŠKU SEZONU

02.07.2013.


U ponedjeljak poslijepodne nogometaši Slavena Belupa nastavili su s pripremama na koprivničkom stadionu nakon desetodnevnog boravka u Sloveniji, gdje su odigrali četiri prijateljske utakmice u kojima je trener Ivan Katalinić isprobao sve raspoložive snage.
Na pripremama u Zreču Slaven Belupo je svladao Celje 3:1, s ukrajinskim prvoligašima Zoryom i Vorsklom odigrao neodlučeno 1:1, odnosno 3:3, dok je od Zavrča izgubio 3:2.
Kroz treninge i prijateljske oglede novi strateg našeg kluba također je dobio uvid u mogućnosti svakog igrača, obavio određenu selekciju i odabrao one s kojima će krenuti u novu prvoligašku sezonu do koje je ostalo još desetak dana.
– Vrlo sam zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema, nismo imali nikakvih problema s vremenskim prilikama osim malo s visokim temperaturama, ali one nas čekaju i u prvenstvu. Na neki način zaobišle su nas i ozljede, osim kod Crepulje koji je ozlijedio mišić zadnje lože i mora vježbati odvojeno. Ostali igrači na koje računam za sada nemaju zdravstvenih problema i nadam se da će tako ostati. Imamo dosta novih igrača, neki su došli ranije a neki kasnije i sada nam predstoji razdoblje u kojem moramo stvarati momčad za početak sezone- kazao je trener Ivan Katalinić, koji je rekao nekoliko riječi i o prinovama:
– Po meni su prinove pojačanja za našu momčad i vjerujem da će to pokazati tijekom prvenstva. Neću govoriti o imenima, ali mislim da smo u klub doveli igrače koji imaju kvalitetu i želju za dokazivanjem. U to sam se uvjerio na dosadašnjim pripremama i u prijateljskim utakmicama. Neki od novopridošli još nisu dovoljno tjelesno spremni, ali bit će vrlo brzo. Kod mene nema nikakvog popusta, ili nekih zasluge za prošlo vrijeme. Svaki igrač mora se dokazivati na utakmici i pokazati da sam mu opravdano dao povjerenje.
Na pripremama nedostaju mladi reprezentativci Dario Čanađija i Petar Brlek koji su s reprezentacijom Hrvatske (U-20) na Svjetskom prvenstvu.
– Za njih i klub to je veliko priznanje, ali šteta što nisu prošli pripreme u kojima bi radili maksimalno i konkurirali za momčad. Kad se vrate na njih naravno najozbiljnije računam, iako mislim da će biti umorni od nastupa na Svjetskom prvenstvu na koje su otputovali bez imalo odmora.Ipak vjerujem, da će se vrlo brzo uklopiti u sastav.
Kada smo već kod mladih igrača onda želim reći da sam vrlo zadovoljan s mladićima iz juniorske momčadi koji se s nama pripremaju i pokazuju da imaju kvalitetu. Rad sa seniorima za njih je prigoda da osjete ozračje profesionalnog ustroja u klubu, što će im sigurno biti od velike koristi.
Liga 10 je vrlo zahtjevna, igrat će se čak 36 kola, a tu je i Hrvatski kup.
– Mislim, da će to biti najkvalitetnije prvoligaško natjecanje do sada. Sve je otvoreno osim prvog mjesta za čije je osvajanje Dinamo najveći i jedini favorit. Neki će se klubovi boriti za gornji dio ljestvice, među kojima je i Slaven Belupo, a neki za donju polovicu. Natjecanje će sigurno biti zanimljivo i neizvjesno, što daje draž nogometnoj igri. Do prve prvenstvene stanke igrat će se osam kola nakon kojih će se sigurno vidjeti tko može biti među četiri ili pet klubova, a tko će u donji dio ljestvice.
Koji su Vaši ciljevi i gdje u novom prvenstvu vidite farmaceute?
– Već sam rekao da nam je mjesto u gornjem dijelu i nastojat ću da se borim za izlazak u Europu. Rijeka, Split i Hajduk su jaki klubovi, ali ni mi nismo ništa slabiji. Tu je naravno i Lokomotiva koja ima također dobrih izgleda. Ništa nećemo prepustiti slučaju i vjerujem da će navijači Slavena Belupa opet gledati kvalitetan nogomet i biti zadovoljni našim rezultatima – završio je Ivan Katalinić, trener Slavena Belupa koji će posljednju provjeru momčadi za početak nove sezone imati u petak (5.srpnja) u Lendavi sa bosansko-hercegovačkim prvoligašem Željezničarom iz Sarajeva.