Trener Ivković prije Rudeša: I dalje vjerujem u svoje igrače, protiv Rudeša moramo biti agresivni, čvrsti i opasni po njihov gol od prve minute

20.09.2018.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će u 8. kolu Hrvatski Telekom Prve lige odmjeriti snage s Rudešom. Utakmica će se igrati na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš, a najavio ju je trener naše momčadi Tomislav Ivković.

– Jako me intrigira sutrašnja utakmica protiv Rudeša, pogotovo nakon lošije predstave protiv Lokomotive u kojoj smo djelovali izgubljeno, nespremno, dekoncentrirano i nezainteresirano. Možda je u podsvijesti mojih igrača bila prevelika doza samouvjerenosti i misao da će ta utakmica od početka otići u našem smjeru, a i dogodio se jedan izuzetno loš dan u kojem je cijela momčad podbacila. Baš zbog toga mi je utakmica s Rudešom od velikog značaja da vidim kako će igrači reagirati. To je prilika da igrači dokažu da je protiv Lokomotive zaista u pitanju bio loš dan – objasnio je Ivković.

Trener Slaven Belupa i dalje čvrsto stoji iza svojih igrača.

– I dalje vjerujem u svoju momčad i svoje igrače. Ne mijenjam mišljenje na temelju jedne utakmice i baš zbog toga će igrati praktički ista momčad, osim Gordane koji je zbog vjerskih razloga u Izraelu i vraća se tek u noći prije utakmice i Mendyja koji nije dovoljno fizički spreman za cijelu utakmicu. Na njihova mjesta će Bačelić Grgić i Jelić – rekao je Ivković.

Poraz od Lokomotive naši nogometaši shvatili su kao dodatan motiv za sutrašnju utakmicu.

– Pogodio je igrače taj poraz, bilo im je čak i neugodno i puno njih je očekivalo da ću napraviti veliki rez i maknuti ih puno iz ekipe. Ipak, ja nisam navijač, ja sam trener i bivši igrač i tako moram razmišljati. Nisam od ljudi koji nakon jedne loše utakmice zaključuje da netko nema pojma. To su navijačka razmišljanja. Do utakmice s Lokomotivom igrači su zaradili povjerenje da igraju i dalje. Ponovit ću po stoti put, mi gradimo momčad, stiglo je puno novih igrača kojima treba vrijeme za prilagodbu i za stjecanje fizičke pripreme. Ekipa se ne stvara preko noći, a ja sam uvjeren da ćemo izgledati dobro jer je atmosfera dobra, igrači rade dobro i baš me interesira utakmica s Rudešom – rekao je trener Slavena.

Momčad Rudeša na svom kontu ima tek jedan bod, ali su Zagrepčani na gostovanjima namučili i Dinamo, i Hajduk i Rijeku.

– Rudeš je momčad, baš kao i mi, u stvaranju. Stiglo je puno novih igrača i prava vrijednost njihove ekipe je još uvijek nepoznata. Zlatno pravilo u nogometu je da ne smiješ podcijeniti nikoga i da moraš respektirati svakoga. Njihova momčad što duže ima pozitivan rezultat to bolje funkcionira i zato mi moramo, za razliku od utakmice protiv Lokomotive, ući u susret agresivno i nastojati od prvog trenutka biti opasni po protivnički gol – zaključio je Ivković

Podsjetimo, utakmica Slaven Belupa i Rudeša igrat će se sutra a početkom u 18 sati. Blagajne će se otvoriti dva sata ranije, a ulaznice će se prodavati po 20 i 30 kuna.