Trener Ivković prije Rijeke: Protivnika moramo shvatiti kao najboljeg na svijetu, a mi moramo igrati kao da nam je zadnja utakmica u životu

28.09.2018.


Nogometaši Slaven Belupa u devetom će kolu Hrvatski Telekom Prve lige snage odmjeriti s Rijekom. Utakmica će se igrati na Rujevici u nedjelju od 19 sati, a najavio ju je trener naše momčadi Tomislav Ivković.

– Tijekom tjedna smo apsolvirali utakmicu u Kupu i prošli u sljedeći krug što je dobro i za klub i za igrače. Kup uvijek donosi nešto specifično, nešto više i svi su koncentrirani da dođu što dalje. Međutim, nama je glavna preokupacija Rijeka i u potpunosti smo koncentrirani na nju. Igramo s ekipom koja u zadnje četiri utakmice nije bila rezultatski najbolja, ali je sigurno momčad koja je uz Dinamo najjača po kvaliteti i koja će se sigurno ponovno uključiti u borbu za vrh. Promijenili su dosta igrača pa se još uvijek traže, a rezultati Rijeke pokazali su još jednom da je ovo prvenstvo izjednačeno, da svaka momčad, bez obzira gdje i protiv koga igra, ima šanse. Ovo prvenstvo me čini zadovoljnim jer je veći izazov nego inače – objasnio je Ivković.

Trener Slaven Belupa otkrio je recept za pozitivan rezultat na Rujevici.

– Utakmica s Rijekom u nedjelju bit će veliki izazov. Protivnika moramo shvatiti kao najboljeg na svijetu, a mi moramo odigrati kao da nam je zadnja utakmica u životu. To je jedini način na koji možemo nešto napraviti. Moramo biti agresivniji, gušći i plići, a posebno važno je da osvajamo druge, ničije lopte. To mora biti barem na 50/50 s protivnikom da ostvarimo pozitivan rezultat. Taj segment nam je do sada bio najveći problem. Nadam se da će nas malo i pomaziti sreća da iz prve šanse postignemo pogodak jer to nije do sada bila praksa, čak ni kada smo imali penale. Imamo igru, stvaramo šanse, a ako popravimo elemente koje sam spomenuo onda možemo sigurno odigrati vrlo kvalitetnu utakmicu – rekao je Ivković.

Teren na Rujevici bio je velika prednost Rijeci do sada, no to se promijenilo nakon što je i Slaven dobio isti.

– Sada imamo svi iste terene, tako da to više neće biti velika prednost Rijeke. Samo igranje na Rujevici, na koju uvijek dođe veliki broj ljudi, mora biti veliki motiv svim igračima da pokažu svoje kvalitete, volju, htijenje, agresivnost i sve ono što krasi profesionalnog nogometaša – kazao je trener Slaven Belupa.

Momčad Rijeke puna je odličnih igrača, ali trener Ivković vjeruje u svoju ekipu.

– Kada gledamo zadnju utakmicu Rijeke u prvenstvu, protiv Lokomotive, Kvržić i Župarić su bili na klupi, a to su igrači koji bi u 80% klubova u HNL bili standardni prvotimci. To pokazuje kolika je kvaliteta Rijeke i s kojim igračkim kadrom raspolaže. Po imenima su sigurno u samom vrhu. Mi imamo iskusne igrače, pogotovo u sredini. Kada gledamo cijelu momčad, imamo spoj iskustva i mladosti koji će s vremenom biti sve bolji. Imamo igrače koji još uvijek mogu napredovati, koji moraju igrati više za momčad, a kada se sve to posloži onda ćemo izgledati ozbiljno i autoritativno – zaključio je Ivković.