Trener Ivković prije Lokomotive: Respekt postoji, ali strah nikako, rezultatima i igrom želimo vratiti ljude na tribine!

14.09.2018.


Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje u 7. kolu Hrvatski Telekom Prve lige odmjeriti snage sa zagrebačkom Lokomotivom. Trener Tomislav Ivković i njegova momčad u zadnja tri susreta ostvarili su pozitivne rezultate remiziravši na gostovanju kod Osijeka i u Koprivnici protiv Hajduka te pobijedivši prije tjedan dana na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš Inter. U pozitivnom ozračju i puna samopouzdanja naša momčad dočekat će nedjeljnu utakmicu protiv Lokomotive koja će biti treća u nizu na domaćem terenu.

– Veselim se utakmici i protivniku kao što je Lokomotiva jer znam da dolaze igrati i da su dobri kao i mi. To je klub za koji sam emotivno vezan, ali nema ništa ljepše nego dobiti prijatelja protiv kojeg si uvijek maksimalno motiviran. Respekt prema klubu i momčadi Lokomotivi postoji, ali strah nikako. Vjerujem u svoje igrače i opet ću se usuditi reći da smo uvijek kad doma igramo barem za 1% u prednosti protiv ostalih ekipa. Kada sam bio u Lokomotivi nikad mi nije bilo ugodno dolaziti na gostovanje u Koprivnicu, a to se mora nastaviti i dalje da tako razmišlja svaka momčad koja nam dolazi – rekao je Ivković.

Trener Slaven Belupa zadovoljan je svojom ekipom, ali uvijek postoji prostora za napredak.

– Imamo kvalitetu, na 70% smo od svojih mogućnosti jer imamo igrača koji još uvijek nisu dostigli punu formu zbog kasnijeg dolaska, ali smo sve bliže i bliže formi i igri kojoj pretendiramo. Da imamo što bolji posjed i da tražimo dubinu. U nedjelju nas čeka prava utakmica i vidjet ćemo ‘tko je veći frajer’ od ove dvije ekipe. Teren će biti odličan tako da je sve na igračima koji će odlučiti utakmicu – objasnio je trener Slavena.

Ivković u nedjelju neće moći računati na ozlijeđene Godu, Zirduma i Doležala, a pod upitnikom je i Vidović.

– Najzadovoljniji sam s direktorom Šimunovićem. Doveo mi je igrače koje sam htio i doveo me u situaciju da mirno spavam i kada imam sve igrače na raspolaganju i kada ima izostanaka. Nevažno je tko igra jer me pojedinac kao pojedinac ne zanima. Pojedinac je produkt ekipe i ekipa ga izbacuje u prvi plan, a ne obrnuto. Kod mene nema razlike među igračima. Nema domaćih, stranih, starih, mladih. Igraju najbolji.

Sve skupa u klubu, a posebno trenera Ivkovića veseli dobra atmosfera u svlačionici, a usporedio je i kako je bilo raditi u Lokomotivi, a kako je sada u Slavenu.

– Zadovoljan sam zaista dobrom atmosferom među igračima. To se osjeti, to se vidi na svakom koraku. Bitno je da uđemo u seriju pozitivnih rezultata jer će to podići i atmosferu, ali i kvalitetu. Drago mi je da je vidljiva ideja kojoj težimo u igri, a kako će se dizati forma igrača tako će ona biti i sve vidljivija. Uspoređujući rad u Slavenu i Lokomotivi moramo priznati da je vrlo slično Naišao sam na sposobne i motivirane ljude, a razlika je u publici. Vidim da, kako se dižu rezultati i kvaliteta igre, se vraća i publika polako, a to nam je svima cilj – rezultatima i igrom vratiti ljude na stadion. Uvjeren sam da ćemo to i napraviti – zaključio je Ivković.

Podsjetimo, nedjeljna utakmica Slaven Belupa i Lokomotive igrat će se u nedjelju na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš s početkom u 16:30. Blagajne će se otvoriti dva sata ranije, a ulaznice će se prodavati po 20 i 30 kuna.