Trener Ivica Sertić nakon pobjede nad Hajdukom: “Zaslužena pobjeda, publika je mogla uživati u utakmici”

12.08.2019.


Nogometaši Slaven Belupa upisali su važnu pobjedu u četvrtom kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kupek – Apaš svladali su Hajduk rezultatom 2:1. Pred gotovo 3000 ljudi, u odličnoj atmosferi, strijelci za našu momčad bili su Puclin i Krstanović. I više nego zadovoljan prezentacijom svojih nogometaša bio je trener Ivica Sertić.

– Smatram da je naša pobjeda zaslužena. Hajduk je bio bolji u prvih dvadesetak minuta, stvorio je neke situacije pred našim vratima, ali uspjeli smo se othrvati tom njihovu početnom pritisku. Pogodak za vodstvo nas je maksimalno podigao na terenu, kontrolirali smo utakmicu sve do zadnjih minuta, pogotovo kad smo otišli na 2:0. Publika je mogla uživati i u pogocima i u dobroj prezentaciji obje momčadi, golovima, bila su i dva crvena kartona, šanse, udarci, sve ono što nogomet čini nogometom – objasnio je Sertić.

Pobjeda nad Hajdukom potvrda je kvalitete naše momčadi.

– Od prvog dana smo uvjereni da radimo dobro i da smo na dobrom putu. Teško je momke uvjeravati u to iz dana u dan kada nakon praktički osam tjedana, pet u pripremama i tri u prvenstvu, ne dobiješ potvrdu za to kroz rezultat, bez obzira na izuzetno težak raspored. Baš zato nam je trebala ovakva pobjeda koja će nam biti veliki podstrek za subotu i gostovanje u Puli kod Istre – rekao je Sertić.

U napadu su od prve minute zaigrali Krstanović i Ejupi.

– Jedan sam od trenera koji će sustav uvijek prilagoditi svojim igračima. Imamo tri odlična centralna napadača i bilo bi mi žao da jedan igra, a dva ne. Hoćemo li igrati s trojicom ili četvoricom u obrani ovisit će i o protivniku s kojim igramo. S Krstanovićem i Ejupijem zajedno smo skroz druga momčad. Kako će rasti njihova forma tako ćemo se i mi svi zajedno dizati – zaključio je Sertić.