Trener Ivica Sertić nakon netom završenog prvog dijela prvenstva: “Pomaci su vidljivi, a prostora za napredak ima puno!”

18.12.2018.


Nogometaši Slaven Belupa prvi dio aktualne sezone završili su kao osmoplasirana momčad prvenstva s 15 osvojenih bodova. Ukupno su ostvarili dvije pobjede, 10 remija i pet poraza. Prvih 14. kola momčad je vodio trener Tomislav Ivković, a posljednja tri trener Ivica Sertić. U sva tri susreta, na gostovanjima kod Hajduka, Lokomotive i Rudeša, naša momčad upisala je remije.

– Zadovoljan sam što se tiče pomaka koji smo napravili u vidu igre, u vidu izvedbi na terenu i u vidu atmosfere u svlačionici. Ono čime ne mogu biti u potpunosti zadovoljan je bodovni učinak. S obzirom na to kakve smo igre prikazali trebali smo na kontu imati barem dva ili tri boda više –  rekao je Sertić.

Naša momčad bila je na korak od pobjeda u utakmicama protiv Hajduka i Lokomotive, protiv Dinama je u Kupu pružila odličan otpor najboljoj momčadi u Hrvatskoj, dok protiv Rudeša nije bila na zadovoljavajućoj razini.

– Kao što sam rekao i nakon utakmice s Rudešom, u kratkom vremenu je uvijek lakše posložiti momčad u fazi obrane, a puno rada i treninga treba da se uvježba organizacija igre kroz kontinuirani napad. Uvijek je protiv klubova kao što su Dinamo, Hajduk i Rijeka individualna motivacija na puno većoj razini nego protiv ostalih klubova u ligi. To ne bi trebao biti slučaj, ali očito je tako i na tome trebamo raditi – objasnio je Sertić.

Naša momčad s pripremama za drugi dio sezone startat će 4. siječnja.

– Najveći prostor za napredak vidim u psihološkoj pripremi igrača, standardizaciji momčadi, uigravanju osnovnog i alternativnog sustava igre te u organizaciji igre kada je naša momčad u posjedu lopte. Našu momčad vidim u sredini prvenstvene ljestvice, a primarni cilj je što prije pobjeći iz opasne zone kako ne se ne bi grčevito borili za opstanak – zaključio je Sertić.