Trener Ivica Sertić nakon Lokomotive: “Nedostajalo nam je iskustva, a remi je najrealniji ishod utakmice”

16.05.2019.


Nogometaši Slaven Belupa odigrali su 1:1 s Lokomotivom u 34. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš. Jučerašnja utakmica odigrana je po hladnom vremenu praćenom kišom, a jedini pogodak za našu momčad postigao je Lima u 48. minuti susreta. Trener Ivica Sertić složio se sa strategom gostujuće momčadi Goranom Tomićem kako je ishod na kraju utakmice bio najrealniji.

– Na kraju mogu reći da je remi najrealniji ishod utakmice s Lokomotivom. Očekivali smo motivirane i rastrčane goste s obzirom na to što im se dogodilo prošlog vikend protiv Osijeka. Znali smo da će se mobilizirati maksimalno i da to neće biti ista momčad kao u toj utakmici. Susret je do našeg pogotka bio izjednačen, a nakon toga smo imali odličnu situaciju Delića za povećanje vodstva i da smo to realizirali mislim da bi utakmicu priveli kraju u našu korist. Ovako je Lokomotiva preuzela konce igre u svoje ruke i uspjela doći do remija koji i je najrealniji ishod danas – rekao je Sertić.

U jučerašnjem susretu prosjek starosti naših 18 igrača, od kojih je njih čak devet bilo iz vlastite Škole nogomet, bio je nešto veći od 22 godine.

– Napomenuo bih da nam je nedostajalo iskustva u današnjoj utakmici. Dosta je igrača bilo i van natjecateljskog ritma, ali smo bili svjesni toga i išli smo ciljano na to. Iskoristili smo susret protiv Lokomotive, kao što ćemo iskoristiti i one protiv Rudeša i Rijeke, i pružiti priliku igračima koji su manje igrali kako bi dobili jasniju sliku s kim možemo ozbiljnije računati u idućoj sezoni. Momci koji su danas istrčali pokazali su da se na njih može računati – zaključio je Sertić.

Iduću prvenstvenu utakmicu naša će momčad igrati u Zagrebu protiv Rudeša u ponedjeljak s početkom u 18 sati.