Trener Ferenčina nakon utakmice s Hrvatskom U-21 reprezentacijom

08.09.2023.


Nogometaši Slaven Belupa jučer su remizirali s mladom reprezentacijom Hrvatske rezultatom 1:1 na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš, a zadovoljstvo prikazanim nije skrivao naš trener Roy Ferenčina.

– Zadovoljan sam jučerašnjom utakmicom. Dobro smo izgledali, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo dosta prilika, a protivnika sveli na zaista minimum. Bili smo dobri u srednjem bloku, bez prevelikih rupa, gusti te smo dobro izlazili u tranzicije. Sve u svemu, zadovoljan sam. Sretan sam i zbog Ortiza i njegovog pogotka. Napadačima trebaju golovi za samopouzdanje. Moram pohvaliti i centaršut Mioča u toj situaciji. Bilo je još odličnih prilika u kojima smo morali biti mirniji i precizniji, no radit ćemo na tome i biti sve bolji.

Jučer su svoje prve minute u našem dresu imali i novopridošli Claudemir, Lepinjica i Liber, a na teren se vratio i naš kapetan Božić sto je publika pozdravila velikim pljeskom.

– S vremenom ćemo svi zajedno biti sve bolji. Već jučer su novi igrači pokazali dosta, a praktički nisu odradili ni jedan trening s nama. Kada se prilagode i spreme do kraja bit će nam od velike pomoći i donijeti dimenziju više. Što se tiče Božića, njegov povratak poslije dugog vremena je dobra i lijepa vijest. Što prije ga vratimo u konkurenciju za prvi sastav to bolje jer će nam donijeti dodatnu stabilnost i čvrstinu.